İznik ve köylerine geri dönüşüm kutuları istiyoruz. Her atık çöp değildir.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve tarafına Beyza Sakız bu kampanyayı başlattı

İznik , doğası ve tarihi dokusu ile dikkat çeken bir şehir. Keşfedildikçe nüfusu da artıyor. Özellikle yaz dönemlerinde İznik Gölü'nün kenarında piknik, kamp gibi etkinlikler tercih ediliyor. Pek çok etkinliğimizden geriye atıklar kalıyor. Her gün evlerimizden ,kafelerimizden ,okullarımızdan çıkan atıklar ; İznik'in verimli topraklarına , İznik Gölü'nün sularına , temiz havasına karışıyor.

İznik'te ve köylerinde yer alan "Giysi Geri Dönüşüm Kutuları" oldukça rağbet görüyor. Buradan şunu çıkarabiliriz: İznik'te yaşayan halk imkanı olduğu takdirde atıklarını geri dönüştürmeyi tercih ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden ve İznik Belediyesi'nden , İznik'in çevresinin korunması adına bilinçli bir duruş sergilemesini bekliyoruz. İznik'in mahallelerine ve köylerine "Geri Dönüşüm Kutuları" talep ediyoruz.

Geri dönüşüm ile doğal kaynaklar korunur, enerji ve su tasarrufu sağlanır. Karbon salımı azalır. Geri dönüşüm sayesinde düzenli depolama tesislerine giden atık miktarı azaldığı için çöp depolama alanlarının kullanım ömrü uzar. Atık olarak değerlendirilen maddelerin çoğu, geri dönüştürülebilir malzemelerden oluşur. Atıkların yeniden geri dönüşüm halkasına katılması, çevrenin doğanın dengesinin korunabilmesi ve doğaya verilen zararın minimuma indirilebilmesi açısından son derece önemlidir. Örneklemek gerekirse; Hurda kağıdın tekrar kağıt imalatında kullanılması hava kirliliğini %74-94, su kirliliğini %35, su kullanımını %45 azaltabilmektedir.

• 1 ton kağıdın geri dönüşümü ile 34 kişinin oksijen ihtiyacını sağlayan 17 yetişkin ağacın kesilmesi önlenmiş olur.
  • 2,5 litrelik bir plastik şişe geri kazanılıp üretimde kullanılırsa 6 saatlik 60 watt’lık elektrik enerjisini tasarruf edilebilir.

• Cam Geri dönüşümü ile:

• Enerji tüketiminde %25 oranında azalma sağlanır.

• Hava Kirliliğinde %20 oranında azalma sağlanır.

• Maden atığında %80 oranında azalma sağlanır.

• Su Tüketiminde %50 oranında azalma sağlanır.

• Kum, soda ve kireç gibi doğal kaynakların kullanımı da azaltılmış olur.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.