İzmir Kuş Cenneti Çevresi'nin TOKİ Tarafından Satışını, İmara Açılmasını Kabul Etmiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

İzmir Mavişehir’de, İzmir Kuş Cenneti’nin bulunduğu bölgede halka ait olan doğal yaşam alanları sessiz sedasız bir şekilde özel kişilere satıldı. Önümüzdeki dönemde denizin de doldurularak yapılaşmaya başlanılacağını öğrenmiş bulunmaktayız.

Şu ana kadar insanların oturup gün batımını izlediği sahil şeridinin ve sayısız kuşa ev sahipliği yapan alanın özelleştirilip satılmasını kabul etmiyoruz.

İzmir halkının elinden alınan bu arazilerin çevresi her an tellerle çevrilebilir.

Şehir planında İzmir Karşıyaka Mavişehir’de yeşil alan ve açık spor alanı olarak belirlenen bu araziler, İzmir halkına ve göçebe kuşlara nefes olması gerekirken, buradaki kuş cennetinin güzellikleri martı ve flamingoları yuvalarından etmekten başka bir girişim değildir.

*İzmir Kuş Cenneti, kuşların göç yolları üzerinde bulunmaktadır. Sadece bu sebeple her yıl yaklaşık 50.000 kuşun ziyaret edildiği söylenir. Kuş Cenneti Karşıyaka sahilinden başlayarak Mavişehir sahili ile Çiğli sahil güzergahında devam eden ve 4 tip ekosistemin görüldüğü bu alanlarda her zaman flamingolara ve leyleklere rastlanmaktadır.

Karış karış ilerlenen bu araziler sessiz sedasız parsellenirken, her geçen gün rant uğruna peşkeş çekilmekte, adım adım İzmir Kuş Cennetine ilerlenmektedir.

Bu arazilerin cephesindeki dalyanlarda yaşayan ve üreyen ekolojik açıdan önemli olan yüzlerce kuş türünün üreme kolonileri, ciddi ve geri dönüşü olmayacak bir tehdit altında.

Bu alanların  yeşillendirilerek halkın kullanımına " Doğal Yaşam Parkı" şeklinde " Açık Spor Alanı " olarak hizmete alınması yerine özelleştirilerek şahıslara satılması, yatırım gözüyle bakılması, binalar dikilmesi, halkımızın kullanımını engelleyecek bir girişimde bulunulması asla kabul edilemez.

İzmir'in Kuş Cenneti'nin doğal yaşamının çevresinde olacak olan herhangi bir yapılaşma doğa katliamına yol açmakla eşdeğerdir. Özel şahıslara satılan bu arazilerde doğal yaşamı etkilemesi beklenen tüm planlanmış ya da planlanacak projeler derhal durdurulmalıdır.

Bizler bu alanlarda yükselen binalar görmek yerine, halkın spor yapacağı, şehrin oksijen kaynağı olacağı yeşil alanı olmasını, her geçen gün daha da yaklaşan kuşlarımıza yeni bir cennet yaratılmasını istiyoruz!

Hiçbir siyasi bağlantısı olmayan İzmir Gençleri olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ve TOKİ 'nin bu araziler üzerinde yaptığı acımasız ticaretten geri dönmesini ve bir an önce bu alanların İzmir halkına iade edilerek belediyeler tarafından halka uygun ortak kullanım alanları olmasını talep ediyoruz!