İEU FİNALLERİ İÇİN ONLİNE ÖDEV VERİLSİN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Bilindigi üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanlhği tarafindan 18/03/2020 tarihinde
yapılan açıklama neticesinde Dünya'yı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeni ile ülke genelindeki tüm üniversitelerde örgün öğretim sonlandırılmış ve online eğitim sistemine geçiş yapılmıştır. Bunun üzerine İzmir Ekonomi Universitesi de online eğitim faaliyetlerine başlamış ve öğrencilerini farklı ölçütler ile değerlendirmeye tabi tutmuştur.
Coronavirus ile mücadele kapsamında Dünya ve Türkiye çapında alınan büyük önlemlerin ne
kadar gerekli olduğunu açıkça görebildiğimiz bir dönemden geçmekteyiz.

Online yapılan sınavın biz öğrencilere sağladığı büyük kolaylıklar olmuştur:

-Okula ulaşım derslere ulaşım oldukça kolaylaştırıldı.

-Sınava gecikme sebebiyle sınav kaçırılmadı.

-Haftasonu trafiğini etkilemedik.

-Pozitif olan bir kişinin sınava girmesi aynı okulda sınava girecek herkesi riske sokacak, sınav günü kullanacağı toplu taşımadaki kişiler de buna dahil.

-İkinci bir dalga yaratmak, ailelerimizi bu kadar kolay riske atmak istemiyoruz.

-Bir defa online yapıldıysa tekrar yapılabilir, vaka sayısı sıfıra inene kadar online devam edilmeli.

-Olmayacak ihtimalden ya da imkansızdan bahsetmiyoruz, dünyada örneği yaşanmış pandemi durumları bunlar.

-Kopya ihtimaline karşı bir yol mutlaka bulunabilir.Okulumuzun kopya ihtimaline karşı aldığı çokca önlem zaten bulunmakta

-Okulumuzda bir çok 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan öğretim görevlilerimiz mevcut onların yaşamını risk altına alamayız

-Okulumuzda birçok yabancı öğrenci bulunmakta o kişilerin finallere katılması çok zor bir olasılık olacaktır. Gelmek isterlerse bile uçuş izinlerini alabileceklerinin bir garantisi yok.

-Okulumuzda ailesi sağlık çalışanı olan öğrencilerimiz mevcut o kişilerin olası bir durumda bize bulaştırmalarını göze alamayız

- Pandemi öncesinde okulumuz yurdunda veya özel yurtlarda
kalmakta olan öğrencilerimiz ise final sınavları için Izmir'e geldiğinde sosyal mesafe kuralına uyulmasinin ve sürekli dezenfekte edilip steril tutulmasınn mümkün olmadıği ortamlarda kalmak durumunda kalacakłarını, hayatlarını riske atmak istemediklerini belirtmişlerdir.

Yukarıda belirtilen durumlara maruz kalmamak adına sınava giren her öğrenciyi riske atmamak için final sınavlarımızın da online olarak yapılmasını talep etmekteyim.

Psikolojik sorunların okulumuz öğrencileri açısindan geri dönülemez mağduriyetlere yol açacağının farkında olarak bu mağduriyetlerin oluşmaması ve COVID-19 vaka sayısında
oluşabilecek olası artışın önüne geçmek için lzmir Ekonomi Üniversitesi'nde finallerin online olmasını arz ederiz.