Kampanya Kapatıldı

BİR KADIN DAHA ÖLMESİN

Bu kampanya 3.638 destekçiye ulaştı

Olay saat 04.00 sıralarında Güzelyalı Mahallesi 22 Sokak’ta meydana geldi. Üsküdar Sam bir süre önce Mürşit Sam’dan boşanarak 3 çocuğuyla birlikte yeni taşındıkları evde yaşamaya başladı. Gece saatlerinde eski eşi Mürşit Sam eve gelerek Üsküdar Sam ile konuşmak istedi. Konuşma isteğini önce kabul etmeyen Üsküdar Sam, çocuklarının uyanmaması için Mürşit Sam’ın eve girmesine izin verdi. Çift arasındaki konuşma bilinmeyen nedenle tartışmaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine Mürşit Sam, telle Üsküdar Sam’ı boğarak öldürdü. Mürşit Sam daha sonra polisi arayıp eski eşini öldürdüğünü söyledi. İhbar üzerine gelen polis eve girdiğinde talihsiz kadının cansız bedeniyle karşılaştı. Üsküdar Sam’ın cesedi savcının incelemesi ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Gözaltına alınan Mürşit Sam ise sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Cinayet Büro Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Cinayet sırasında uyku da olan üç kardeş ise, uyandırılarak polis karakoluna teslim edildi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesinde okuyan Üsküdar Sam hem yaşı gereği hemde karşılaştığı zorluklar gereği yılmayan,zorluklara göğüs geren,cesaretli bir kalbe sahipti.Bir yandan boşanmanın verdiği zorluk,bir yandan 3 çocuğa analık hemde yeri geldiğinde babalık yapmak aynı zamanda da kendi ayaklarının üstünde ekonomik bağımsızlığını sağlamak adına üniversite eğitimi alması onun ne kadar hayata bağlı ve özgürlükçü bir kadın olduğunu hepimize gösteriyordu.Yeri geldiğinde hem arkadaş oldu hem dost oldu hem anne oldu hem baba oldu ama yılmadı.Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı.Bizde onun için elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz.

İzmir Ekonomi Üniversitesinin çocukların üniversite eğitimini karşılamasını istiyoruz. Çocukların iyi bir eğitim alması ve ihtiyaçlarının karşılanması için bunun gerekli olduğunu düşünüyoruz.Çocukların yaşları 3, 6 ve 10, bu yüzden hem psikolojik hem de normal eğitimlerini almaları gerektiğini düşünüyoruz. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil, zor zamanlarda bir nebze olsun destek olmak istiyorsanız siz de bize katılın.

Bugün Oğulcan imzanı bekliyor!

Oğulcan Aksan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ: BİR KADIN DAHA ÖLMESİN». Oğulcan ve imza atan diğer 3.637 kişiye katıl.