İzban'da yeni kilometre başı ücretlendirme ve sefer saati düzenlemesi sorunu

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Sayın yetkili,

Her geçen gün İzmir için şehiriçi ulaşıma alternatifler ekliyorsunuz ve bunu İzmirliler rahat etsin diye yaptığınızı gururla anlatıyorsunuz. Biz İzmirliler de bu konuda yaptığınız hizmetleri çoğu zaman destekliyor ve takdir ediyoruz. Hayatımın büyük kısmını Aliağa ve İzmir arasında her gün gidip-gelerek sürdüren biri olarak İzban öncesi ve sonrasında her türlü ulaşım aracını kullandım. Buna sabah gidiş akşam dönüş olarak çalışan Aliağa-Alsancak arası tren de dahil. Fakat son günlerde kalabalığı azaltmak adına koyduğunuzu söylediğiniz ek seferlerin ve şubat ayında yürürlüğe girecek yeni İzban ücret tarifesinin vatandaş yanlısı olduğunu düşünmüyorum.

Aliağa gibi sanayi bölgesi olan ve her gün Aliağa-İzmir arası işe ya da okula gidip gelen yüzlerce insanın olduğu bir ilçeye uzakta kalan, fazla yolcusu olmayan bir ilçe muamelesi yapıyor olmanız ulaşım sağlamak değil. İzbanı 6 dakikada bir yaptığınızı söylüyorsunuz, İzmir'de yaşayıp Aliağa'da çalışan/okuyan ya da tam tersi durumda olan insanlar için bekleme süresini 20 dakikan 25 dakikaya çıkardınız. İzbandaki kalabalık azalmadığı gibi geciken trenler ve beklemeler sebebiyle seferler arası aslında 30-40 dakikaya uzadı. Yani artık Aliağa'ya gidebilmek için iki katı süre bekliyoruz. Bir saat içinde 3 sefer yapılırken 2 saat içinde 3 sefer yapar hale geldi. 6 dakikada bir yaptığınız ring seferler şehir merkezini kapsaytan yani otobüs gibi seçenekleri olan insanlar için. Tek seçeneğiniz İzban ise o kalabalıkta yolculuk yapmaya ve 40 dakika tren beklemeye mecbur bırakılıyorsunuz.

Bunlar yetmezmiş gibi bir de tarifeli ücrete geçmekten bahsediyorsunuz. 25 kilomertreden sonra her bir kilometre için alacağınız ek ücretler her gün Aliağa-İzmir arası okul ya da iş için izban kullanan herkesin ödediği ücreti 2 katına çıkaracak. İzbandan başka kullanabileceğimiz bir toplu taşıma aracı yok. Haberlerde bir havalimanı örenği vermişsiniz. İnsanlar Aliağa'ya, verdiğiniz havaalanındaki örnek gibi arada bir gitmiyor, haftanın her günü iş ve okul için İzbanı kullanmak tek seçeneğimiz. Hem gelen 3 trenden sadece 1 tanesini kullanabiliyoruz hem de 2 katı ücret ödüyoruz. Hem hizmetten yararlanamıyoruz hem de daha fazla ücret ödüyoruz. Belediyeye yaptığım şikayette verdiğiniz cevapta "Başlangıçta 80 km olan hattımız Selçuk hattımızın da açılması ile 136 km ye ulaşmıştır Kuzeyde Bergama hattımızın da devreye girmesi ile toplam ulaşım ağı mesafemiz 185 km ye ulaşacaktır. Bu sebeplerle yeni bir ücret planlamasına gidilmesini zorunlu kılmaktadır. Yeni ulaşım tarifemizi ve koşullarımızı anlayış ile karşılayacağınızı ümit eder, iyi yolculuklar dileriz." demişsiniz. Tekrar hatılatıyorum, Aliağa belirttiğiniz gibi Bergama ya da Selçuk gibi ilçeler değil. İş gücü ile var olan bir ilçe.

Yeni ücretlendirmeler her gün İzban kullanan insanlar için çok fazla, seferler çok yetersiz. Bu sebeple yeni ücretlendirme ve saat sıklığı konusunda fikirlerinizi tekrar gözden geçirmenizi bu durumu yaşayan herkes adına rica ediyorum.

Bugün Deniz imzanı bekliyor!

Deniz Yılmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İzmir Büyükşehir Belediyesi: İzban'da yeni kilometre başı ücretlendirme ve sefer saati düzenlemesi sorunu». Deniz ve imza atan diğer 3.225 kişiye katıl.