Kampanya Kapatıldı

BALÇOVA ATA CADDESİNDE ÇOK GENİŞ KALDIRIM VE TEK YÖN TEK ŞERİT YOLA HAYIR

Bu kampanya 788 destekçi ulaştı

İlgili Kurumların Sayın Yöneticileri ,

İzmir'in pek çok yerinde yapılan yol çalışmalarından birisi de İZMİR 'in nadide ilçelerinden biri olan  BALÇOVA' nın  ATA CADDESİ' nde mevcuttur.

Bu kampanyanın başlatılma amacı daha farklı ve tamamen hayati bir konudan ibarettir.( Aşağıda sıralanan maddelerin 1.si )

Konuyu ilk önce kısa ve öz bir şekilde özetlemek gerekirse : TRAFIK + SAĞLIK + YANGIN + İNSANLARIN HUZURU.

Biz yolun tek yöne çevrilmesine tamamen  itiraz etmiyoruz, yenilenmesine de itiraz etmiyoruz.Yenilenmesi için, önce yıkılması gerekir.Bunun bilincindeyiz. Ancak dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yol çalışması yok..

Biz bu yolları bu şekilde neden istemiyoruz? Madde madde sıralanmaktadır ;

1.  Bir otobüs vs durduğunda ve hatta bir araç bozulup yolda kaldığında arkadan gelen bir ambulans, itfaiye aracı, polis aracı kanat takıp uçması mı gerekecek??İnsan sağlığı için bir salise bile çok değerli iken , ambulans nasıl yetişecek bu durumda gideceği yere??
  2. Yolun tek yön olması için tek şeride indirilip , kaldırımların bu şekilde genişletilmesi : Şu anki hali ile istemiyoruz çünkü bir otobüs , minibüs yolcu indirip bindirmek için durduğunda da arkası mecburen kuyruk olacak ve şu anki kaldırımlar şekli itibariyle de ara sokaklara kaçabilmek mümkün olamayacak.
  3. Yolların bu şekilde daraltılması sonucu , özellikle akşamları iş çıkışı ve sabah işe gidişlerde bu yol daha da kalabalık olacak ve şu anki kullanımı ile bu caddede oturan insanlar aşırı derecede klakson seslerine maruz kalacak...Yolun durumunu görmüyormuş gibi pek çok kişi büyük ihtimalle  kavgaya da neden olacak. İnsanlar zaten ülkenin geçirdiği zor günlerden de etkilenerek gerginler, huzursuzluk için bahane olacak.
  4. Gereksiz , biçimsiz ve yüksek kaldırımlar : Engelliler , yaşlılar ve bisikletliler hiç düşünülmemiş...Bu kadar kaldırım dünyanın hiçbir yerinde bu şekilde yok..Burası bir ana cadde ve BALÇOVA ' nın en işlek caddesi...Yaşlılar ve tekerlekli sandalye olanlar için çok zor.
  5. Burada bu kadar banka, esnaf var.Zaten park yeri sıkıntı idi..Şimdi bu sıkıntıyı beşe katlarken bunun için ne düşündünüz ve planladınız? Ayrıca esnafa mal getiren araçlar nasıl ve ne zaman mal yüklemesi / indirmesi yapacak?
  6. Dalya sokak tan ana caddeye çıkış yerinde taksi durağı var ve dubalarla zaten yolun yarısını kapatıyor..Karşı şeridine araç park ediyor..Yol zaten daralarak tek şerit ..Buradan caddeye çıkış yeri öyle geniş ve biçimsiz ki, tıkanıklığın bir sebebi de buradan başlayacak.
  7. Bu caddede bir su borusu , jeotermal arızası vs olsa ve yeniden yol çalışması olmak zorunda kalsa yol yine felç....

Nedenler ve sorunlar çoğaltılabilir...Ancak en önemli olanı tabii ki birinci madde...

******Bu yola giren bir AMBULANS/İTFAİYE ARACI nasıl ilerleyecek ??? (Otobüsler buradan geçmeyecek zaten şimdiki hali geçecek diyorsanız bu da ayrı sorunlara yol açacak.)

Çözüm : Kaldırımların (yolun  her iki tarafındaki) eskisinden de biraz daha dar olup, alçak olması (kaldırımların standart yüksekliği maksimum 18cm dir ) ve bitiş ve başlangıçlarında  eğimler düzgün ve orantılı yapılarak tekerlekli sandalye ve çocuk arabası kullananların rahat inişi için, kaldırıma araç çıkmaması için kaldırım kenarlarına doğru dürüst tedbirler alınması (bazı dükkanların motosikletleri de kaldırımları kaplamakta ve hatta kaldırımda insanların üstüne doğru kullanmaktalar) , kaldırımların esnafın 2.dükkanı olmasının engellenip sadece yayalar için kullandırılması ve kaldırımlarda sadece otobüs duraklarına gereken cep yapılması , daha sık trafik polisi denetimi konulması, esnafa mal getiren araçlara  belli saatlerde sınırlı süre ile izin verilmesi , köşe yerlere araçların ulu orta parkedip ara sokaktan caddeye çıkışlarda görüş mesafesini yok etmemeleri için gerekli tasarımın bu şekilde yapılması..Ve kaldırımları işgal etmekle yetinmeyen esnafın yola da taşıp, park edilmesin diye sandalye, saksı, duba vs konulmasının yasaklanması ve bunu yapanlara cezai işlem getirilmesi...

Özellikle AMBULANS ve İTFAİYE konusunda duyarlılık önemli...Normalde bile insanların pek çoğu yol verme bilincinde değilken, şimdi yol vermek isteseniz de kaçacak bir yeri olmayacak..Ve ayrıca İZMİR bir deprem bölgesi ve Balçova da risk altında..Olası bir ambulansın bu yolda bir hastaya yetişememesi durumunda vebali kimindir?

*En önemli çözümü ise : Bu projeler sadece BELEDİYE nin imzası ve onayı olmamalıdır..Belediyenin mühendisleri bu projeyi çizdiklerinde henüz BELEDİYE de onaylanıp uygulaması yapılmadan (çok yüksek maliyetler çöpe atılmadan) yapılmasını istediğimiz iki öneri ;

1) hangi semtte bu yapılacak ise önce doğru bir şekilde insanları bilgilendirip halkın oylamasına sunulmalı...Neler getirir neler götürür ??

2) Yollarla ilgili değişimlerde BELEDİYE kendi başına hareket etmemelidir...

*****İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 112 AMBULANS şoförleri de dahil olan 112 doktoru ve müdürlerinden bir heyet + İtfaiye İçin de aynı şekilde bir heyet + TRAFİK ŞUBE MD. nde görev yapan trafik polislerinden birkaç kişi + kurumun mühendisi ( mutlaka vardır ) ile birlikte bu proje değerlendirilmeli , gerekli değişikliklere birlikte karar verilmelidir.Ve bu heyetlerin imzası olmadan proje halk onayına sunulmamalıdır.. Alternatifli 2 proje maketlendirilip herkesin rahatlıkla sabah 08:30 - akşam 20:30 arasında çalışanlarında görebileceği bir yerde   halk onayına sunulabilir ve bir ay beki 2 ay bir yerde sergilenerek bunun duyuruları yapılmalı...Herkes gidip görüp fikrini kapalı bir zarf içinde bir kutuya bırakabilir.. Belediye dışında diğer heyetlerden de birer kişi bunun takibinde görevli olmalı (sonuna kadar ) ve halkın düşünceleri ile yeniden hep birlikte değerlendirilmelidir... Milyarlar sokağa saçılmamış olur...Süreciniz biraz gecikir ancak daha sağlıklı bir sonuç çıkar..

Ayrıca bu tür çalışmalar kışa denk gelmemelidir. Okulların tatil olduğu süreçte olmalıdır...Çoğunlukla gece çalışılmalıdır.( İspanya Zaragoza şehrinde , Cezayir Oran Şehrinde , İtalya Bologna şehrinde karşılaştığım gece çalışmaları gibi )

Rant uğruna iş yapılmasını istemiyoruz...Harcanan paralara , zamana ve emeğe yazık...Çektiğimiz çile cabası...

İşte tüm bu nedenlerle biz  ATA CADDESİ için yapılan çalışmanın iptalini istiyoruz....

Dikkate alınmasını önemle rica eder , ilgi kısmında tutulan Belediye dışında kurumlar ve birimlerinin de gerekli araştırmaları , teftişleri yaparak raporlandırıp , doğru bir şekilde projenin yönlendirilmesi için ( geç kalınsa da ) DUR denilmesi konusunda BALÇOVA halkına destek vermelerini önemle rica eder , iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla

Bugün ECE imzanı bekliyor!

ECE TUCTURE bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ : BALÇOVA ATA CADDESİNİN BİÇİMSİZ DARALTILMASINI İSTEMİYORUZ .». ECE ve imza atan diğer 787 kişiye katıl.