İzban’da Kilometre Bazlı Fiyat Uygulaması İstemiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 150.000.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2018 başında toplu taşıma ücretlerine yaptığı %10’luk zamdan sonra şimdi de 15.02.2018 tarihinden itibaren İzban'da "kilometre bazlı fiyat uygulaması"na geçileceğini açıkladı.

İzban'da 15 Şubat tarihinden itibaren mesafeye göre artan ücret ödeyeceğiz.  Ücretler 2,86TL - 10,60TL arasında değişecek

29 Haziran 2014 tarihinde birçok otobüs hattını kaldırarak insanları İzban'a mecbur bırakan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnsanları mecbur bıraktığı İzban'a fahiş zamlar yaparak vatandaşı mağdur etmektedir.

Zamlı fiyatlarla beraber, bu yeni sistemin çalışma şekli ayrıca büyük sorunlara sebep olacaktır. İstasyona girerken kartınızı okuttuğunuz zaman kartınızdan en uzak istasyona kadar olan ücret çekilecek. Varış istasyonundan çıkarken tekrar turnikelerde kartınızı okutacaksınız ve artan ücret kartınıza geri yüklenecek. Bu durum iki ayrı olumsuz sonuca neden olacak. Birincisi; özellikle sabah saatlerinde istasyon çıkışlarında oluşan yoğunluk bir de insanların turnikelerde sıraya girmesiyle daha da artacak, istasyondan çıkmak oldukça uzun vakit alacak. İkincisi; kartınızda gideceğiniz mesafe için yeterli bakiye olsa bile, son istasyona gidecek kadar paranız yoksa İzban'a binemeyeceksiniz. Örneğin Aliağa'dan İzban'a binecek bir kişi sadece bir istasyon sonra inecek bile olsa, eğer kartında 10,60TL yoksa trene binemeyecek

Vatandaşı mağdur edecek olan bu durumun uygulamaya geçilmeden iptal edilmesini ve şu an kullanılan sistemin devam etmesini istiyoruz.

Bugün salih imzanı bekliyor!

salih ünsal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İzban’da Kilometre Bazlı Fiyat Uygulaması İstemiyoruz». salih ve imza atan diğer 109.559 kişiye katıl.