Istranca Ormanları’nda 144​.​871 Ağaç Kesilecek. Istranca Ormanları’nı Yaşatalım.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 50.000.

Hem bir doğa harikası, hem de Trakya’nın su kaynağı olan Istranca Ormanları’nda, taş ocağı kapasitesi artırımı için 144 bin 871 ağaç kesilecek. Bu bilgi, taş ocağının Çevresel Etki Değerlendirmesi raporunda yer alıyor. 144.871 ağaç… Türkiye’nin yeşil alanlarından eksilecek 144.871 can daha… Hem de kuraklığın hızla hayatımızı etkilediği bu günlerde.

Ben, Kırklareli'nin Kapaklı Köyü'nde taş ocakları'nın kapasite artışı ve alanın genişletilmesi için 144 bin 871 ağacın kesilmesini istemiyorum. Siz de istemiyorsanız, lütfen kampanyayı imzalayın.

Istrancalar kaybedilirse Trakya bölgesi'nde doğal alan azalacak, ayrıca bahsi geçen kesim yapılırsa kuraklık hız göstererek ilerlemeye devam edecek ve o bölgede bulunan ekosistem çok ciddi anlamda zarar görecek.

Istranca ormanları hepimizin taa ki biz yaşattıkça..

Ağaç türleri, bitki çeşitliliği, doğal ortam bakımından zenginliğiyle bilinen Istrancalar'ın kaybedilmemesi için bu konuda gereğinin yapılmasını arz ederim.