İstiklal Caddesi yeniden ağaçlandırılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

İstanbul'un kültürel kimliğinin en önemli simgelerinden biri olan Taksim ve İstiklal Caddesi'nin ağaçlarla donatılmış eski ihtişamlı günlerine dönmesini istemek tüm vatandaşlarımızın en doğal haklarından biridir.

2005 senesinde dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İstiklal Caddesi'nde daha rahat bir yürüme alanı olması için ağaçların engel teşkil ettiğini söyleyerek kaldırılması yönünde karar vermişti.

2017 yılına gelindiğinde ise henüz ilk aylarında yapılan yenileme projesi kapsamında nostaljik tramvay hattına yeşil renkli halı kaplama döşenmiş ve 1400m uzunluğundaki cadde üzerine sadece 24 adet saksı dikilmesi gibi çalışmalar yapılmış fakat bunlar ''Yeşil Ve Çevre Dostu Bir İstiklal Caddesi'' yaratma düşüncesi kapsamında bakıldığında oldukça eksik kalmıştır.

Talebimiz, eski günlerinde olduğu gibi İstiklal Caddesi'ni 20-25 metre aralıklarla döşenmiş ağaçlarla yeşillendirerek, nostaljik tramvay hattıyla bütünleştirip vatandaşlarımız ve ülkemizi ziyarete gelen turistler için daha güzel ve daha doğal bir yer haline getirilmesidir.

İstiklal Caddesi'ni gri değil tekrar YEŞİL görmek istiyoruz!

İmza kampanyamıza destek vererek, ilgili mercilere taleplerimizin iletilmesi konusunda yardımcı olabilirsiniz. Burak KIZMAZ ile birlikte yürüttüğümüz kampanyamızı desteklediğiniz için şimdiden çok teşekkür ederiz.