"İstanbul’un 3. Havalimanına VECİHİ HÜRKUŞ adı verilmelidir"

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

TÜRK HAVACILIĞININ, ÇALIŞMAK İÇİN ÇIRPINAN BİR HİZMETKÂRI / VECİHİ HÜRKUŞ:
İstanbul'da inşaatına başlanmış olan ve 2018 sonunda tamamlanması beklenen 3. Havalimanı, hakkında şu ana kadar çok konuşturdu, tartıştırdı ve tartıştırmaya da devam edecek gibi gözüküyor. Yeri, alanı, kapasitesi ve teknik konuların birçoğu kesinleşmiş olsa da, en önemli konulardan biri olan “havaalanının ismi” hala kesinleşmiş değil. Bunun için pek çok isim ve fikir gündeme getirildi. Ancak tüm bu isimler arasında bir isim vardır ki; askeri ve sivil havacılık konusundaki ilkleri, kahramanlıkları, başarıları, Türk havacılığı ve Türkiye’nin gelişmesi ve modernleşmesi için ortaya koyduğu fikirleri, kimsenin kolay kolay cesaret edemeyeceği girişimcilikleri ve tüm engellere rağmen hayatını havacılığa ve Türk havacılığına adamasıyla diğerlerinden ayrılır. İşte biz bu ismin Türkiye’nin en büyük ve dünyanın hatırı sayılır havaalanlarından birinin adına verilmesini doğru buluyoruz. Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği (TVHMD) ve bütün Vecihi Hürkuş Dostları adına 2010 tarihinden beri sürdürdüğümüz ve bugüne (31.05.2016) kadar ıslak ve sanal imza toplamının 27.808 imzaya ulaştığı kampanyamızı change.org üzerinden daha fazla insana ulaştırmak ve kamu bilgisine sunmak gayretindeyiz. 3. Havalimanına verilmesini hak eden ve hava alanına yakışacak bu ismin, havacılık tarihimizin en önemli kahramanlarından, ilk sivil ve askeri Türk uçaklarını tasarlayan, inşa eden ve bunlarla uçmayı başaran, Türkiye’nin ilk Baştayyarecisi ünvanını kazanan, ilk sivil hava okulunu, ilk özel havayolu şirketini kuran, 50 yıllık pilotluğu ve kayıtlı olarak 30.000 saat üzeri zamanını havada geçiren (3 yıl 5 ay 3 gün), hayatı boyunca 102 ayrı tip uçak kullanan bir insan olması ise, bu yılmak yorulmak bilmez insanın adını, gururla yaşatmaya devam edecektir.   Tayyareci Vecihi Hürkuş kimdir?   Yaşam öyküsü: http://www.tayyarecivecihi.com/yasam_oykusu.asp İlkler: http://www.tayyarecivecihi.com/ilkler.asp

Bu, bir hakkın teslimi ve geçmişten geleceğe ulaşmanın sağduyusu olacaktır. Toplumsal katılımla sağlanacak destek, kamuoyu talebinin varlığını ve gücünü gösterecektir.
Saygılarımızla, katılımlarınızı bekliyoruz

TVHMD

Bugün Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği imzanı bekliyor!

Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «"İstanbul’un 3. Havalimanına VECİHİ HÜRKUŞ adı verilmelidir"». Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği ve imza atan diğer 5.235 kişiye katıl.