Confirmed victory
Petitioning İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ahmet Ayyıldız

İstanbul İl Çevre Müdürlüğü: AVM yerine yeşil alan istiyoruz! #KuşdiliAVMolmasın

Daha fazla yeşil alana sahip olabilecekken insanları tek bir yere sıkıştıracak AVMler istemiyoruz. Temiz hava istiyoruz.

"Kuşdili'nde facia gibi karar; AVM yapılacak!

100 yıl öncesine kadar Kadıköy’ün mesire yeri olan, hemen ortasından geçen Kurbağalıdere’de sandal sefalarının yapıldığı Kuşdili Çayırı, yine yapılaşma tehlikesiyle karşı karşıya! Daha önce buraya yapmak istediği AVM projesi, mahkeme kararıyla iptal edilen İBB, yeni bir plan hazırlayarak, Kadıköy'de yapılaşmaya açılmayan son alanlarından biri olan eski Salı Pazarı alanına, en az Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi büyüklüğünde bir AVM yapacak.

Kadıköy'ün güzel ama ihmal edilmiş, tarihi öneme sahip, 3. derecede doğal sit alanı ilan edilmiş bir yeri var biliyorsunuz; Kuşdili Çayırı... Diğer bilinen adıyla “Eski Salı Pazarı” alanı... Zamanında sandal sefalarına, pikniklere evsahipliği yapan, artık “çayır” olmaktan çoktan çıkmış bu alan, bilindiği gibi son dönemde otopark olmuş durumunda... Kuşdili'ne dair geçtiğimiz günlerde İBB Meclisi’nden yeni bir imar planı geçti. Plana göre alana “sabit pazar, otopark, lokanta, itfaiye, pastane, cafe, sinema, çarşı...vb” yapılar inşa edilebilecek. Kadıköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Erol Özyurt, Eski Salı Pazarı’na yani Kuşdili Çayırı’na AVM yapılabilmesine izin veren planın İBB Meclisi’nden geçtiğini ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığı bilgisini verdi. Karar ile 3. derece SİT alanı olan yerlere bu tür yapıların yapılmasına izin verildiğini anlatan Özyurt, “1/5000 ve 1/1000’lik planlar, 16 Ocak itibariyle İBB tarafından askıya çıkarıldı. 16 Şubat’a kadar askıda kalacak. Ancak bu planlar Kadıköy Belediyesi’ne 28 Ocak günü saat 17.00’de ulaştırıldı. Belediye olarak itiraz etme ve dava açma hakkımız bulunuyor'' dedi.

kaynak: http://www.gazetekadikoy.com.tr/haberDetay.aspx?haberID=3667

"Bakanlıkça onaylanan KUŞDİLİ ÇAYIRI'na ilişkin onaylanan koruma amaçlı Nazım-Uygulama İmar Planları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde 16.01.2013-16.02.2013 tarihleri arasında askıya çıkarılmıştır. Sözkonusu alanın Yeşil alana alınması için planlara askı süresi içinde Başkanlığımızca itiraz edilerek, planın iptaline ilişkin dava açılması yönünde işlemler başlatılmıştır."

Kadıköy Belediyesi'nin de karşı çıktığı bu projeye hem dilekçe yollayarak hem de imza atarak destek olabilirsiniz. Bu kampanyada toplanan imzalar, yazılı olarak toplanan dilekçelere eklenmek üzere Kadıköy Belediyesi'ne teslim edilecektir.

Dilekçe örneği için; http://www.kadikoy.bel.tr/AltSayfa.aspx?pid=1039

Dilekçenin basılı örneğine aynı zamanda Kadıköy Belediye'sinin Halkla İlişkiler bölümünden ulaşabilirsiniz.

Dilekçeyi elden veya posta ile

"Barbaros Bulvarı No:137 Balmumcu - Beşiktaş / İstanbul"

adresine teslim edebilirsiniz.

Letter to
İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ahmet Ayyıldız
Daha fazla yeşil alan yapılıp insanlara temiz hava sağlamak yerine AVMler inşa ediliyor. Böylece hem esnafın işleri kötü yönde etkileniyor hem de insanlar kapalı bir alana sıkışıp kalarak temiz havadan mahrum kalıyor. Biz böyle bir İstanbul, böyle bir Kadıköy'de yaşamak istemiyoruz. Yeşil alan talep ediyoruz.