İstanbul Halk Ekmek bayilerinde ve fırınlarında KESE KAĞIDI kullansın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Hepimizin bildiği üzere 2019 Yılı 1 Ocak itibari ile marketlerde vs. plastik atıkların önüne geçebilmek üzere poşet başına 25 Kuruş ücret alınmaya başlandı.

Yalnız şunu unutmayalım ki bu uygulama henüz tam anlamıyla isteneni karşılayacak düzenlemeler yapılmadan hayata geçirildi. Örneğin fırınlarımızdan ekmek aldığımızda poşete nasıl ekstra ücret ödemiyorsak aynı şekilde Halk Ekmek bayilerinde de ücret talep edilmemesi gerekmekte. Hatta poşet yerine ekmekler eskiden olduğu gibi kese kağıdı ile sunulmalı müşterilere. Böylece plastiğin sıcak ile teması sonrası yaratacağı etkiye maruz kalmayız.

Çünkü sürekli kullanımda gıda alımlarında kullandığımız poşetler vb. paketler bakteri üretecek ve gelecekte bizleri çok daha sağlıksız bir ortama sürükleyecektir, bu süreç zaten başlamıştır.

Bir kere ekmek, patates ya da soğan vb. ürünleri taşıdığımız poşet ya da çanta ile ikinci kez taşıma imkanımız yok.

Daha temiz, daha sağlıklı, daha duyarlı bir toplum için ellerimizi birleştirmeye var mısınız?

İstanbul Halk Ekmek bayilerinde, pastanelerde, ekmek fırınlarında kısacası direkt plastiğe temas etmemesi gereken açık gıdaların paketlenmesinde kese kağıdı kullanılsın. %100 geri dönüşüm sorunu da böylece çözülmüş olur. Bizler de aldığımız ekmeğimizi güvenle evimize götürüp sağlıkla tüketebiliriz.

Cevabınız evet iste, desteklemekten çekinmeyin. Teşekkürlerimle,