Fayton işkencesine dur de!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Faytonlara binme, işkenceyi durdur!!! Adalar'da yaşanan hayvan sömürüsüne dur de.

20 Ekim Pazar günü Büyükada'da faytona bağlı atlardan birinin yere düştüğünü bir süre sürüklendikten sonra yanındaki atın da düştüğünü gördük. Faytoncular atları kaldırmak için bir süre uğraştı çünkü bildiğiniz gibi boyunlarında ve vücutlarında bulunan, faytonun kayışları hareketlerini kısıtlıyor. Faytoncular, olaya tepki gösteren çevredeki kişilerin üstlerine yürüdü. Bu yaşanan ilk olay değil, bizim bu acıya her gün şahitlik etmememiz hayvanların her gün bu vicdansızca sömürüye maruz kalmadığı anlamına gelmiyor. Talebimiz bu faytonların İzmir'deki gibi yasaklanması. Burada amacımız faytoncuların şahsına tepki göstermek değil bu duruma, bu mesleğe tepki göstermek.

Günümüzde ulaşım sağlamak için hayvanların gücüne ihtiyaç duymuyoruz. Lütfen kültür, turizm adı altında yapılan, vahşet saçan bu lükse dur de! Hayvanlar bu zulme karşı ses çıkartamıyor, onların sesi ol!

Daha önce belediyeye ve yetkili kurumlara tepkimizi, taleplerimizi anlatmaya çalıştık ancak karşılık bulamadık. Buradan kamuoyu oluşturarak belediyeye sesimizi daha iyi duyurabiliriz.