Kampanya Kapatıldı

Karaköy - Kabataş Barikatı Kaldırılsın

Bu kampanya 924 destekçiye ulaştı

İBB ve İstanbul Ulaşım A.Ş,

Karaköy - Kabataş tramvay hattı boyunca diktiğiniz demir barikatlar yayalar için aşılması güç bir set oluşturmaktadır.

Bu güzergah hali hazırda kent merkezinden geçen bir otoban işlevi görmekte, ve dolayısıyla yayalara düşman bir ortam oluşturmaktayken, bu son yaptığınız uygulama ile yaya konforu daha da bozulmuştur. Yolun iki yakası arasındaki geçiş sayısı sınırlanmıştır.

Halbuki bahsi geçen güzergah, sizin de bildiğiniz gibi toplu taşıma açısıdan İstanbul'un en sorunsuz bölgesidir. Güzergahın iki ucunda vapur istasyonları, finüküler ve metro bağlantısı ve iki nokta arasında işleyen tramvay hattı bulunmaktadır.

Dolayısıyla aslında yapılması gereken özel araçların geçişinin yayalar lehine kısıtlanmasıdır. Ancak mevcut uygulamanız, yaya geçişini otomobiller lehine kısıtlamaktadır.

Birçok Dünya kentinde, kent merkezlerinde ulaşım toplu taşıma ile sağlanırken, buralar otomobillerden arındırılıp yayalaştırılmaktadır. Yaya yolları ile tramvay yolları iç içe geçmektedir. Karaköy bölgesinde ise, inşa edilen bu barikat ile yayaların hayatı iyice zorlaştırılmakta. Hatta bu güzergah boyunca kaldırımlar bile İSPARK AŞ tarafından otomobiller için otopark alanı olarak kullanılmaktadır.

Bir yaya olarak, sizi bu yanlış uygulamanızdan geri dönmeye çağırıyorum:

• Karaköy - Kabataş tramvay hattı boyunca dikilen barikatlar kaldırılsın;
  • Otomobil ve tramvay trafiği, yaya güvenliğini sağlayacak şekilde yavaşlatılsın;
  • Mimar Sinan Üniversitesi'nin giriş kapısı gibi yaya trafiği yoğun yerlere yeni yaya yolları yapılsın.

Bugün MUTLUKENT - Başka Bir Kent Mümkün imzanı bekliyor!

MUTLUKENT - Başka Bir Kent Mümkün bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Karaköy - Kabataş Barikatı Kaldırılsın». MUTLUKENT - Başka Bir Kent Mümkün ve imza atan diğer 923 kişiye katıl.