Kış geliyor!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

"Sokak hayvanları nasıl olsa yiyecek bulurlar" sözünü hepimiz duymuşuzdur lâkin ; eğer etrafta varsa bulurlar tabi miktarından bahsetmiyorum bile ama yoksa bulamazlar. Misal kapağı kapalı olan ya da ağzı sıkıca bağlı olan çöpleri ve yiyecekleri açamazlar, günümüzde çok moda olan zehirli yiyecekleri açken seçmezler. İnsanlar bir şekilde açığa yiyecek bırakmazsa aç kalır, zayıflar, hastalanırlar ve sonunda da ölürler. Aynı insanlar gibi onlar da “canlı”dırlar ama farklı olarak besin üretemezler.

Peki binlerce yıldır nasıl hayatta kaldılar diye hiç düşündünüz mü , düşünmediyseniz bile söyleyeyim:

Doğal yaşam alanlarını (mekân ve yemek başta olmak üzere) katleden ve bu katlettiği alanda bulunmalarından rahatsız olup onları kovalayan , şiddet uygulayan , zehirleyen insanlar bu miktarda olmadığı için yaşayabildiler.

Hepimiz sömürgeciliği , işgali vs. kötüleriz , peki elimizi vicdanımıza koyduğumuzda bizi sömürgeci yapmayan ve her alanın bize ait olduğunu kendimizce delil olarak sunan insan olmak koşulumuz onlar insan değil diye mi görmezden gelmemizi sağlıyor?

Aç hayvan görmek her gün beni ve benim gibi düşünen insanları kahrediyor lütfen hastalıkla barınaklar haricinde sokak hayvanlarımızın açlığına el birliği ile çözüm bulalım.

Dünya insanların değil canlılarındır.