Doğrulanmış başarı

Caferağa Mahallesi'nin Afet Toplanma Alanı Otopark Olmasın!

Bu kampanya 5.316 destekçi ile değişim yarattı!

AFET TOPLANMA ALANIMIZA OTOPARK YAPTIRMAYACAĞIZ.

Kadıköy Caferağa Mahallesi’nde Şair Nef’i Sokak ile Bostan Sokak arasında kalan (Muhtarlık binası ve yanındaki yeşil alanın da dahil olduğu), idaresi ve denetimi Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan arazinin imara açılmasına yönelik farklı projeler olduğuna dair duyumlarımız vardı. Moda Gezi Bostanı hasat şenliğinde konuyla ilgili bilgilendirme toplantısı da yapmıştık.

31 Temmuz Perşembe sabahı iş makinesi alana girmek üzereyken mahalleli tarafından durduruldu. Geri çekilmek zorunda kaldı.

Araziyi Vakıflardan kiralayan kişi, İBB’den aldığı ruhsata dayanarak mevcut açık otoparkı yeşil alana genişletmek istiyor.

Eski Moda sabit pazarı olarak da bilinen alan, gerek Sivil Savunma Müdürlüğü planlarında gerekse Kadıköy Belediyesi afet planlarında “afet toplanma yeri” olarak gözükmekte. Mahalle sakinleri olarak afet toplanma alanının aynen korunmasını, işlevini belirten bir tabelanın ve deprem malzemeleri konteynerinin konulmasını; bazı hayvan dostlarımızın yaşam alanı olan, bostanımızın da bulunduğu bu alanın hiçbir şekilde imara açılmamasını istiyoruz.

İş makinesini gönderdikten sonra alanda çadır kurup sürekli nöbete başladık. Çalışma durdurulunca alana gelen proje sahibi otopark yapma ısrarını pek de hoş olmayan ifadelerle tekrar etti. Bizler ondan daha kararlıyız. İBB’ce verilen tüm izinler ve ruhsatlar iptal edilene kadar nöbetimize devam edeceğiz. Hukuki mücadelemiz için çalışma grubu kurduk. İdari mahkemede dava açıyoruz. Yeşil alana yeni ağaçlar dikildi. İmza kampanyamız devam ediyor.

Mahallemizle ilgili bize sorulmadan alınan kararları kabul etmiyoruz. Afet toplanma yeri de olan yeşil alanın imara açılmasına karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

CAFERAĞA DAYANIŞMASI ve MAHALLE SAKİNLERİ

Bugün N imzanı bekliyor!

N A bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı (İBB): Caferağa Mahallesi'nin Afet Toplanma Alanı Otopark Olmasın!». N ve imza atan diğer 5.315 kişiye katıl.