Nitelikli - Niteliksiz Okul Ayrımına Son!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.

Basına ve Kamuoyuna;

Hepimizin bildiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı ortaokullardan liselere geçiş sınavı olan TEOG sınavını kaldırmış, yerine “evine en yakın okula git” sisteminin uygulanacağını açıklamıştı. Ancak gelen tepkiler üzerine bazı “nitelikli” okulların sınavla öğrenci alacağı duyurulmuştu.

Geçtiğimiz günlerde ise hangi okulların “nitelikli” olduğu ve sınavla öğrenci alacağı açıklandı. Ancak yüksek puanlı birçok anadolu lisesi bu listede yer bulamadı. Listede yer bulamayan köklü anadolu liseleri ise “Mahalle Mektebi” yakıştırmasına maruz kaldı.

Okul temsilcileri olarak Milli Eğitim Bakanlığına soruyoruz; köklü ve yüksek puanlı liselerimiz neye göre niteliksiz kılınmaktadır?

Yapılan bu uygulama listeye giremeyen okullarda okuyan öğrencilerde eziklik duygusu ve ayrıştırma olgusu yaratmıştır. Öğrenciler olarak talebimiz ise açıktır. Çok geç olmadan “nitelikli – niteliksiz” okul ayrımının kaldırılmasıdır. Bu konuda her türlü yasal girişimde bulunacağımızı ve bu sistemin kaldırılması için mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz!

Türkiye’deki bütün öğrencilere, öğretmenlere ve velilere çağrımızdır; Nitelikli ve eşit eğitim hakkımız için birleşelim!

Okul öğrenci temsilcileri

Bugün Barış imzanı bekliyor!

Barış Bayraktar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İsmet Yılmaz: Nitelikli - Niteliksiz Okul Ayrımına Son! @tcmeb ‏». Barış ve imza atan diğer 9.061 kişiye katıl.