Petition Closed

Bojkottáld a 2018-as Pjongcsangi Téli Olimpiát,melyet Dél-Korea,egy kutyaevő ország rendez

Supporters

This is Hungarian translation petition of petition: Boycott PyeongChang 2018 Winter Olympics in South Korea, A Dog Eating Nation! https://www.change.org/p/boycott-pyeongchang-2018-winter-olympics-in-south-korea-a-dog-eating-nation

Thomas Bach Úr, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Lee Hee-Beom Úr, a 2018-as Pjongcsangi Téli Olimpia elnöke részére

Kérjük, tekintse meg az alábbi videót! http://youtu.be/3uR8R8Mu70Q

Dél-Korea a világ 14. legnagyobb gazdasága, az országban mégis megközelítőleg 2,5 millió kutyát és több ezer macskát mészárolnak le és esznek meg, mint „egészséges ételt” minden évben. A születésüktől a lemészárlásuk napjáig nélkülözésnek és elképzelhetetlen kínoknak kitett kutyák egész életüket szűk, mocskos, a föld szintje felett elhelyezett ketrecekben töltik, melyek nem védik őket az időjárás viszontagságaitól. Nem jutnak vízhez, mozgási lehetőséghez, társasághoz vagy orvosi ellátáshoz, és sosem érezhetik a talajt a mancsuk alatt. Az ugatás megakadályozása érdekében a dobhártyájukat sokszor berepesztik. Fényes nappal, gyakran a többi kutya szeme láttára árammal agyonütik, felakasztják, agyonverik, átvágják a torkukat, illetve élve megfőzik vagy megsütik őket.

Ez egy profitorientált, adóval nem terhelt, mindenféle szabályozást nélkülöző ipar, amely agresszív terjesztője annak a tévhitnek, mely szerint a kutyahús (különösen a pénisz) fogyasztása potencianövelő hatású és javítja az állóképességet. A dél-koreaiak úgy vélik, hogy minél többet szenved a kutya, annál jobb lesz a hús minősége és „egészségmegőrző” hatása. Ezért szadista módon sok kutyát haláluk előtt extrém félelemnek és szenvedésnek tesznek ki. A macskákat is gyakran élve főzik meg, hogy tonikumokat készítsenek belőlük, melyekről úgy vélik, gyógyítják a reumát. A kereslet olyan nagy, hogy jelenleg a Dél-Koreában elfogyasztott kutyák 20%-át Kínából importálják.

Nehéz elhinni, hogy egy olyan ország, mint Dél-Korea, amely a világ egyik legnagyobb gazdasági erejével rendelkezik és az egyik legmagasabb szintű oktatással büszkélkedhet, még ma is folytatja ezt a barbár gyakorlatot. Azonban a kutyák és macskák millióinak, akiket a dél-koreai piacokon, vágóhidakon, éttermekben, kutyafarmokon és udvarokban mészárolnak le minden évben, ez a tragikus valóság, egy olyan rémálom, melyből nem menekülhetnek. Amennyiben Dél-Korea lelkiismeretes nemzet képében akar mutatkozni a világ szemében, szigorítania kell állatvédelmi törvényén és egyszer s mindenkorra be kell tiltania a kutya- és macskafogyasztást.  Ez már túl régóta folyik, és végre ideje, hogy Dél-Korea kormánya erkölcsös vezetője legyen lakosainak, és fellépjen e barbár gyakorlat ellen.  Ez nem csupán megmentené az állatokat az elképzelhetetlen szenvedéstől, hanem Dél-Korea gazdasági érdekeit is szolgálná, hiszen a világ lakossága ennek hiányában továbbra is el fogja ítélni kegyetlensége miatt.

Ahogy Mahatma Gandhi mondta: „Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.”

Ideje, hogy Dél-Korea komolyan vegye az állatjólétet, és bizonyítsa: társadalma együtt érző és erkölcsös.  Ez azt jelenti, hogy a Dél-Koreai kormánynak végre fel kell világosítania lakosait az ivartalanítás, az állatok kidobásának helytelensége és az állatokkal szembeni megfelelő bánásmód fontosságáról.  Ennek első lépéseként egyszer s mindenkorra véget kell vetnie a rettenetes kutya- és macskahús-fogyasztásnak!

Amennyiben Dél-Korea nem teljesíti azonnal a fent felsorolt követeléseket, úgy bojkottálni fogom a 2018-as Pjongcsangi Téli Olimpiát, a dél-koreai üzleteket és turizmust. Kérem, válaszoljon a petícióra!

Köszönöm a gyors cselekvését!

------------------------------------

Ezenkívül arra kérünk, írd meg az Olimpiai Bizottságnak, hogy bojkottálni fogod a 2018-as Pjongcsangi Téli Olimpiát!

International Olympic Committee

Mr. Thomas Bach
Château de Vidy
Case postale 356
1001 Lausanne
Switzerland

További információ:

International Olympic Committee

Association of National Olympic Committees (ANOC)

Official Website for The 23rd Olympic Winter Games - PyeongChang, South Korea

S. Korea's Dog Meat Industry - Cruelty during the transport of meat dogs

South Korea's Cruel and Gruesome Dog Meat Industry - "Two faces of Traditional Markets"

Short link for this petition: https://goo.gl/Y4yMlt

This petition was delivered to:
  • International Olympic Committee
  • PRESIDENT & CEO OF THE PYEONGCHANG ORGANIZING COMMITTEE FOR THE 2018 OLYMPIC & PARALYMPIC WINTER GAM
    Lee Hee-Beom
  • SECRETARY GENERAL OF THE PYEONGCHANG ORGANIZING COMMITTEE FOR THE 2018 OLYMPIC & PARALYMPIC WINTER G
    Yeo Hyung-Koo

KOREANDOGS.ORG started this petition with a single signature, and now has 2,340 supporters. Start a petition today to change something you care about.