İnciyi katledenler cezasını alsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

İnci,

Doğumundan sonra yuva bulamadığı için sokağa dönen, sokakta bakımı yapılan canlarımızdan biriydi. Bembeyaz ve pofuduk tüyleri ile her göre kişi onu sevmeden yanından geçemiyordu.

Ama çocuk diye adlandırılan caniler onu köpeklere parçalattılar. Apar topar kliniğe kaldırıldı. Neredeyse tüm iç organları parçalanmıştı. Hekimler durumunun çok kritik olduğunu söyledi. Tedavi sürecine başlandı ama inci tekrardan hamileydi, iç organlarının parçalanması nedeniyle bebekleri hayata daha fazla tutunamadı ve düşük yaptı. Ameliyata alınan İnci, son ameliyatından kurtulamadı. Oysa ki tam da iyileşmek üzereydi.

Sokaklarda bin bir zorluk içinde yaşamaya çalışan bir canımız daha caniler tarafından acı bir şekilde can verdi. Böyle çocukların/insanların yetişmemesi için, hayvanlara da adalet gelmesi için, İnci'nin hakkını savunmak için, bu direnişte bende varım demek için lütfen bu kampanyayı imzalayın ve imzalattırın. Kampanyayı imzaladıktan sonra lütfen görüntüler ile bimer.gov.tr üzerinden şikayette bulunun biz bir yürek olmaz isek hiçbir şekilde bu konu ile ilgilenilmeyecek. Yüzlerce, binlerce İnci daha hayatını kaybedecek. Lütfen buna son verin. Hayvanlara işkence suçtur!

Bimer dilekçesi:

Sayın İlgili,

Video görüldüğü gibi çocuklar köpekleri kasıtlı olarak kediye saldırtmakta, dövüştürmekte ve kedinin ölümüne sebep olmaktadırlar.

* 5199 SayılıKanun'un 14.Maddesinin (a) fıkrasına göre: "Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek" açıkça yasaklanmıştır.

*5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 11. maddesinde, “Hayvanlar, doğal kapasitesini veya gücünü aşacak şekilde veya yaralanmasına, gereksiz acı çekmesine, kötü alışkanlıklara özendirilmesine neden olacak yöntemlerle eğitilemez. Hayvanları başka bir canlı hayvanla dövüştürmek yasaktır" ibaresi yer almaktadır.

* 5199 Sayılı Kanun'un "idari para cezaları" başlıklı 28.Maddesinin (k) fıkrası uyarınca "14 üncü maddenin (a), (b), (c), (d), (e), (g), (h), (ı), (j), (k) bentlerine aykırı davrananlara üçyüz Türk Lirası; (f) ve (l) bentlerine aykırı davrananlara hayvan başına üçbin Türk Lirası idari para cezası verilir. Kesilmiş ve canlı hayvanlara el konulur." düzenlemesi mevcuttur.

* 5199 Sayılı Kanun'un "İdari para cezaları" başlıklı 28.Maddesinin (m) fıkrası uyarınca;
"21 inci maddeye aykırı hareket edenlere hayvan başına üçyüz Türk Lirası idari para cezası." verilmesi düzenlemesi mevcuttur.

Bu şahısların ivedilikle kimliğinin tespit edilmesini ve 5199 sayılı Kanun'un 14/a ve 21. Maddelerine aykırılıktan 28. Maddeye göre idari para cezası yaptırımı uygulanması talep eder bilgi edinme kanunu gereği yazılı geri dönüş yapılmasını talep ederim.

Video uzantısı desteklenmediği için url paylaşılmıştır: https://youtu.be/hVsTlYgUHlQ

Bugün Tuba imzanı bekliyor!

Tuba Saday bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İnciyi katledenler cezasını alsın». Tuba ve imza atan diğer 1.345 kişiye katıl.