İnşaat işçilerinin çalışma koşulları yasal düzenlemelerle iyileştirilsin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Biz inşaat işçileri,

Ömrümüz tozun toprağın içinde, yağmura güneşe aldırmadan, kolay mı zor mu, az para mı çok para mı demeden çalışıyoruz.

En zor işleri en tehlikeli şekilde, en kötü koşullarda yapmak zorundayız. Geçinmek için, yaşamak için…

Ekmek parası için gurbette, sevdiklerimizden uzakta bazen koğuşlarda, bazen inşaatın herhangi bir yerinde derme çatma biçimde yaşamak zorundayız. Lüks daireleri yaparken, yattığımız yerler o dairelerin yanına bile yaklaşamaz.

Şantiyelerde yarı aç yarı tok şekilde çalışmak, kötü ve sağlıksız yemeklerle günü geçirmek idare etmek zorundayız. Şunun şurasında ne kadar iş kaldı zaten kısa süreliğine işe girmişizdir.

Ne iş olursa yapmak ne ücret verilirse kabul etmek zorundayız.

Emeğimizin karşılığında hak ettiğimiz ücretleri taşeronların insafına bırakmak, sırtımızdan geçinmelerine müsaade etmek zorundayız. Taşeron sistem her yanı sarmış olduğu için yoksa işsiz kalırız. Sigorta yatmış mı yatmamış mı nasıl takip edelim, yeter ki iş olsun çalışmak zorundayız. Bazen ücretin hepsini bazen de bir kısmını içerde bırakmak artık kaderimiz olmuş.

Patronların aldıkları kararlarla işin hızlanması ve bitirilmesi için iş güvenliğinden yoksun şekilde kimi yerlerde göstermelik önlemlerin alındığı biçimde çalışmak zorundayız. Sadece geçen sene en az 438 inşaatçı arkadaşımız hayatını kaybetti.

Çalıştığımız illerde, ülkelerde ya da işimizi çok farklı mevsimlerde, çok farklı koşullarda yaparken geçirdiğimiz hastalıkları bilmiyoruz bile. Emekliliği hayal etmeden çalışabildiğimiz kadar çalışmak zorundayız.

Görüyoruz ki ülke ekonomisinin büyük kısmını inşaat sektörü oluşturuyor. Kriz inşaat sektörünü vurdu diye her gün konuşuluyor. İşçileri kim konuşacak? Ekonomi krize girince en çok etkilenen biz işçiler oluyoruz ve işsiz kalıyoruz. Patronların borçları silinirken bizler borç batağında geçinmek zorundayız.

Tüm bunları yaşamak zorunda değiliz!

Yapabileceğimiz bir şey var!

Bu koşulların değişmesi için artık kendimizi düşünmenin vakti geldi. Kocaman binaları günlerce, santim santim yapabilen biz inşaat işçileri geleceğimizi de inşa edebiliriz. Bir araya gelerek sorunlarımıza çözüm bulabiliriz.

İnşaat işçilerinin sesini duyurmak için imza kampanyası başlatıyoruz. Taleplerimizi daha güçlü dile getirmek,haklarımızın yasalardaki karşılığının uygulanmasını sağlamak, yeni yasal düzenlemelerle koşullarımızın iyileştirilmesi için imza kampanyasıyla yola çıkıyoruz. Topladığımız imzalarımızı Meclis’e götürerek hakkımızı arayacağız.

Ekmek ve Onur/İnşaat İşçileri

Bugün Ekmek ve Onur/İnşaat İşçileri imzanı bekliyor!

Ekmek ve Onur/İnşaat İşçileri bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İnşaat İşçilerinin çalışma koşulları yasal düzenlemelerle iyileştirilsin! @TBMMresmi». Ekmek ve Onur/İnşaat İşçileri ve imza atan diğer 387 kişiye katıl.