Sınav Değiştirme Hobiniz, Çocuklarımızın Fobisi Olmasın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA

Son günlerde tartışılan ve adeta baskın bir şekilde gündeme gelen Ortaöğretime ve Yüksek Öğretime geçiş sistemlerinde yapılması öngörülen değişikliklerle ilgili olarak;

Yapılan açıklamalar bu yıl için gerekli hazırlıklara başlamış olan öğrencilerimizde; bugüne kadarki çalışmaları  ve emeklerinin heba edildiği noktasında hayal kırıklığı oluşturmuştur.

Öğrencilerimizin streslerinin artmasına yol açan velilerimizi de zor durumda bırakan bu durum tüm eğitim çalışanlarında da endişe yaratmıştır. Getirilmek istenen sistemin bilimsel alt yapı dayanağından yoksunluğu bir tarafa, öğrencilerin sınavda yer almayacak ya da etkisi azaltılan derslere olan ilgisizliği hem eğitim kalitesini düşürecek hem de öğretmenlerin alan daralmasına bağlı olarak işsizlik tehlikesi ile karşı karşıya kalmaları ile sonuçlanabilecektir..

Ülkemiz, çocuklarımız, gençlerimiz ve geleceğimiz için en uygun yol ve yöntemin bulunması; konunun eğitimcilerle, bilim insanlarıyla, demokratik kitle örgütleriyle ve diğer tüm paydaşlarla tartışılmasıyla mümkün olacaktır.

Bu nedenlerle tartışılmakta olan Ortaöğretim ve Yükseköğretime geçiş sistemlerinin uygulamaya alınmasının ertelenmesi ve açıklamalarımız doğrultusunda bakanlığınızın aktif rol alarak bir çalışma başlatılması hususlarında gereğini talep ediyoruz.

Bugün Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası imzanı bekliyor!

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «imza@egitimis.org.tr: Sınav Değiştirme Hobiniz, Çocuklarımızın Fobisi Olmasın!». Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası ve imza atan diğer 808 kişiye katıl.