İklim Krizi İçin Birleşiyoruz! #AllinforClimateAction

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

Önümüzdeki birkaç yıl gezegenin kaderi belirlenecek: Ya kurtaracağız ya da mahvedeceğiz.

Bu kampanyanın imzaları, Change.org'da dünya çapında iklim krizine karşı açılan kampanyalardaki imzalarla birleştirilerek 23 Eylül'de New York'ta gerçekleşen iklim zirvesinde liderlere iletildi. Ancak kampanya taleplerimiz gerçekleşene kadar devam ediyor ve her türlü platforma imzaları taşımaya devam edeceğiz.

Ben, Türkiye'de yaşayan ve iklim değişikliği konusunda endişeli olan insanların sesini bu harekete taşımak için bu kampanyayı başlattım. Bu kampanya ile Türkiye’deki karar vericilere tarihi sorumluluklarını hatırlatmak istiyorum.

Açılan kampanyalarda herkes kendi ülkesinin liderlerine sesleniyor. Türkiye de yerkürenin bir parçası olduğunu unutmamalı. Bu kampanya ile Türkiye’deki karar vericilere tarihi sorumluluklarını hatırlatmak istiyorum:

Aşağıdaki talepleri sen de kabul ediyorsan, kampanyamızı imzala:

• Türkiye’de de  “iklim acil durumu” ilan edin. Dünyanın, tehlike eşiği olarak belirlenen 1,5 derece ısınmaması için Türkiye üzerine düşeni yapsın. (Dünyamız halihazırda 1 derece ısınmış durumda)
  • İklim değişikliğinin ana sorumlusu olan fosil yakıtlara verilen teşvikleri kaldırın. Geleceğe yönelik tüm fosil yakıt yatırımlarını iptal edin.
  • Fosil yakıt ve iklime zarar veren endüstriler de dahil olmak üzere ekonomiyi adil bir şekilde dönüştürecek planlar yapmaya başlayın. Bunu yaparken doğayı merkeze alın ve tüm kadın ve erkek çalışanların haklarına saygı gösterin.
  • Yenilenebilir enerjinin gelişmesine izin verin. Teşvikleri fosil yakıtlara değil yenilenebilir enerjilere verin.
  • Dünyanın ciğerlerine saygı gösterin. Ormansızlaşmayı sonlandırın. Büyük ölçekte ağaçlandırma çalışmaları yapın.

Dünya liderleri artık sokaklardaki on binlerce kişiyi görmezden gelmemeli. Eylül ayının ilk yarısındaki liderler buluşmasında, dünya liderlerinin iklim değişikliğine karşı mücadele etmesi için uluslararası düzeyde harekete geçeceğiz! Burada Türkiye’nin de üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istiyoruz.

İklim için bugün alınan kararlar insanlığın geleceğini belirleyecek. Bu yüzden İklim için “Acil Durum” düğmesine bastık.

Bunun için karşımızda eşsiz bir fırsat var. Eylül ayında New York'ta tüm dünya liderlerinin toplanacağı İklim ve Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi yapılacak.

Dünya liderleri 23 Eylül’de New York'ta bir araya geldiğinde biz de orada olacağız ve dünyanın en fazla imza alan kampanyasını hayata geçirmek için çağrımızı yapacağız! O zamana dek liderleri dikkatle izliyoruz. Vazgeçmeyeceğiz. Hükümetler harekete geçene kadar taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz.  Çünkü iklim krizini çözebilecek geriye kalan tek nesil biziz.

Lütfen kampanyamızı destekleyin ve bize katılın!

Change.org'da iklim kriziyle ilgili açılan kampanyalar bu sayfada birleşiyor: https://www.change.org/m/allinforclimateaction