Doğrulanmış başarı

İETT Kadın Şoför İstihdam Etsin

Bu kampanya 927 destekçi ile değişim yarattı!

Dünyada ve ve Türkiye'de yerel yönetimlerin ulaşım hizmetlerinde kadın şoförler çalışmaktadır. İstanbul'da İETT'nin 2017 Faaliyet Raporu'na göre kurumda çalışan 1839 kadrolu şoför personelin tamamı erkek. Cinsiyet eşitliğini sağlamak açısından İETT'nin kadın şoför istihdam etmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum.

İstanbul dışındaki büyükşehir belediyeleri ulaşım hizmetlerinde kadın şoförlerle çalışıyor. Mart 2019 itibariyle Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi, 126 kadın şoför istihdam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de Haziran 2019'da gerekli şartları taşıyan 100 kadın şoförün istihdamı için İŞKUR'a başvuru yaptı.

İstanbul'un ulaşımda kadın istihdamı konusunda geride kaldığı açık. İBB ve İETT'den kadın şoför istihdam etmelerini bekliyoruz.

Bugün Barış Gençer imzanı bekliyor!

Barış Gençer Baykan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İETT Kadın Şoför İstihdam Etsin @ietttr ‏@ekremimamoglu beyazmasa@ibb.gov.tr». Barış Gençer ve imza atan diğer 926 kişiye katıl.