Doğrulanmış başarı

GÖLBAŞI SOKAK HAYVANLARI BARINAĞI YENİLENSİN.

Bu kampanya 3.619 destekçi ile değişim yarattı!

Ankara Gölbaşı Sokak Hayvanları Barınağı başkentin hayal kırıklığıdır. Pislik ve çamurun içinde, çoğu zaman içlerinde sadece kuru ekmek bulunan tenekelerden beslenmeye çalışan hayvanlarla dolu bir yer burası. En ufak bir darbeyle kolayca açılan yıpranmış tellerden istediği kafese geçebilen hayvanlar birbirlerine zarar vermektedir. Barınakta bulunan yaklaşık 5000 hayvandan çoğu engelli, diğerleri ise bakımsızlıktan yardıma muhtaç durumdadır. Veterinerlerin söylediğine göre her bir hayvanın günlük kalori ihtiyacı karşılansa da bizim gördüğümüz sadece kuru ekmekler ve bir deri bir kemik hayvanlar oluyor. Sağlık taraması tam yapılmadan bütün yavruların aynı kafese konulması sağlıklı yavruların da yaşama şansının ellerinden alınmasına sebep oluyor. Bu barınağa gelen insanlar buranın koku ve görüntüsüyle karşılaştıklarında sahiplenmeyi bırakın orada durmaya bile katlanamıyorlar. Diğer barınaklardaki gibi gönüllü saatleri yok. Aynı zamanda ziyarete, yardıma gelen insanların içeri alınması da hayli zor.

Her sene, daha uygun bir yere taşınıp yenilenmesi ve geliştirilmesi  konusu belediye tarafından söyleniyor fakat eyleme geçilmiyor. Zira sanayi bölgesinde bulunan barınaktan kaçan hayvanlar kendilerini tehlikeli bir ortamda buluyor. Ki belirttiğimiz gibi tellerden sıyrılıp kaçmaları da çok kolay. Kasıtlı olarak kimseye suç bulmuyoruz. Ne çalışan personellere ne de veterinerlere. Ancak belli ki birçok eksik var ve bunlar bireysel olarak giderilemez. Bu yüzden herkese ihtiyacımız var. Buradaki hayvanların yaşama hakkını savunmak için lütfen bize destek olun.

Bugün Aslı Belemir imzanı bekliyor!

Aslı Belemir Yıldırım bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İBRAHİM MELİH GÖKÇEK: GÖLBAŞI SOKAK HAYVANLARI BARINAĞI YENİLENSİN.». Aslı Belemir ve imza atan diğer 3.618 kişiye katıl.