Turistler için adalara giriş ücretli olsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

İstanbul'un çok eski dönemlerden beri incisi, tarihi yapısı bozulmamış, havası tertemiz ve huzurlu kalan tek yeri olan Prens adalarına günü birlik gelen, yaz dönemi, bayramlarda 45.000- 50.000 kişinin bir günde adaya akın etmesi yüzünden hem yürüyecek hem nefes alabilecek yer kalmamıştır. Ada sakinleri artık huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayamamaktadır.

Bu kalabalığın üstüne bir de sayısına sınırlama veya yasak getirilmeyen elektrikli ve arkası sepetli bisiklet kullananların her sokaktan korna çalarak geçmesi sonucu inanılmaz bir gürültü yaratan bisikletlerin çokluğu dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır.

Çözüm olarak adalara günü birlik gelen insanlardan 5-10 TL arası bir ücret talep edilen veya buna alternatif sistemlerle bu yığılmanın biraz olsun hafifleyeceğini düşünüyoruz. Bu konuların belediye meclislerinde ve ilgili platformlarda tartışılması, görüşülmesi ve bir an önce gerekli projelerin hayata geçirilmesini talep ediyoruz.