İBB sahipsiz hayvanları KISIRLAŞTIRMAYA acilen TEKRAR başlasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Bilindiği üzere şu an yürürlükle olan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre sahipsiz hayvanların Kısırlaştırılması ve aşılanması BELEDİYELERİN görev ve sorumlulukları arasındadır. Covid19 tedbirleri kapsamında İstanbul ilinde kısırlaştırmalar tamamen durduğu için, biz hayvan kurtaran, tedavi ettiren sahiplendiren yerel hayvan koruma görevlileri çok zor durumdayız.  Yine karantina nedeni ile özellikle sokaklardaki, sahillerdeki, park ve sanayi sitelerindeki hayvanların aç olduğunu hepimiz biliyoruz. Maddi açıdan beslemeler için mama almaya bile yetemezken özel sektörde kısırlaştırma yaptıramıyoruz. Bu da birkaç ay sonrası için inanılmaz bir nüfus patlaması demek ve bu yükün altında yine biz hayvanseverler kalacağız.

tüm sağlık sektörü, özel veteriner klinikleri, finans kurumları ve lojistik sektörü ÇALIŞIYORKEN İBB nin kısırlaştırmaları tamamen durdurmasının stratejik açıdan çok yanlış bir karar olduğu fikrindeyiz. (Mesela İzmir ilinde devam etmekte. ) Pandemi açısından gerekli önlemlerin alınıp KISIRLAŞTIRMALARIN HEMEN TEKRAR başlatılmasını talep ediyoruz.