Confirmed victory

İBB: Moda Sahil Parkı projesinde aşırı betonlaşmaya dur de

ACİLEN HAREKETE GEÇMELİYİZ!!! Moda Sahil Parkımız hızla betonlanıyor. Parklar kent insanının bir ölçüde de olsa doğayla buluşabildiği yegane alanlardır. Toprağın betonla hapsedilmesi bu olanağı bitirir. Fakat İstanbul kentinde belediyelerin park peyzaj uygulamalarında plak beton uygulamalarının gittikçe artan şekilde yer alması, parkların giderek yok olmasına yol açmakta ve toplum sağlığını tehdit etmektedir.

Bunun son örneği Moda Sahil Parkı'nda yapılmakta olan ve toplamda 4 dönüm toprağı hapsedecek olan betonlama. Acilen bu yanlıştan dönülmezse bu parkta da toprağın suyla, insanın toprakla ilişkisi kesilecek, beton tavalarda emilmeden birikip yansıyan radyasyon sağlığımızı bozacak, bu ortamda yeşil alan bitki kökleri bozulacağından kamyonla getirilip karo karo yapıştırılan futbol sahası çimlerinden ibaret kalacak.

This petition was delivered to:
  • Kadıköy Belediyesi
  • Kadıköy Belediye Başkanı
    Selami Öztürk
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı
    İhsan Şimşek
  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı
    Kadir Topbaş

Süha Ertekin started this petition with a single signature, and won with 4,051 supporters. Start a petition to change something you care about.