İBB, matara doldurmak için su otomatları kur, İstanbulluları pet şişeye mahkum etme

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Pet şişeler en yaygın kullanılan tek kullanımlık plastiklerden bir tanesi. Pet şişelerin üretiminde kullanılan hammaddeden bu şişelerin kullanımından doğan çöp ve kirliliğe çevremize büyük zarar veriyorlar. Geri dönüşüme uygun olsa bile bir çoğu normal çöp kutularına hatta kimi zaman direkt olarak yola, sokağa ve/veya doğaya atılıyor. Birçok bilinçli İstanbullu evinden matarasıyla çıkıp yanında taşıdığı suyu bitirdiği noktada çaresiz kalıyor. Matarasına tekrar su dolduracak yer bulamıyor. Bu yüzden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden akbille doldurulabilecek su otomatları kurmasını istiyoruz.

Denizlerdeki mikroplastiğin 50 yıl içinde balıklardan çok olacağının öngörüldüğü dünyamızda pet şişe kullanmamak ve suyumuzu kendimiz taşımak bizim elimizde.

Şehrin çeşitli yerlerine konacak su doldurma otomatları (özellikle toplu taşıma -metro, Marmaray, otobüs durakları gibi- noktalarına konmalı) sayesinde kendi matarasını taşıyan, başta şehrine ve sonra dünyaya saygılı İstanbullular mataralarını doldurabilecek. Böylece doğaya saygılı olmak isterken ve çaba gösterirken pet şişe kullanmak zorunda kalmayacaklar.

Ücretsiz ya da Akbil'le çalışan bu doldurma otomatları kullanılan pet şişe miktarını azaltacak.