Renk Körü Olmak (Diskromatopsi) VATANI Korumaya Engel Değildir

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Konu: Askeriye ve Emniyette Diskromatopsi (Renk Körlüğü) Sorunu.

Diskromatopsi (Renk Körlüğü) olan insanlar, Emniyet Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri, Grafiker, İtfaiye, Elektrik ve Elektronik, Tekstil, Göz Doktoru, Pilot, Denizci vb. birçok meslek gruplarında renk körlüğünden dolayı hizmet verememektedir. Milyonlarca insan bu mesleklerden birinde hizmet vermek, Emniyet Müdürlüğünde ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev almak bu vatana hizmet etmek için ülkemizde bu engelin kalkmasını beklemektedir. Renk körlüğü birçok ülkede engel teşkil etmediği için kaldırılmıştır. Renk körleri hayatında bir sorun yaşamamış ve bu hastalıktan dolayı bir suç doğurmamış ve sorun teşkil etmemiştir. Renk körlüğü ehliyet, silah ruhsatı, silah taşıma ve kullanmanın olduğu meslek gruplarında engel teşkil etmediği için kaldırılmıştır. Emniyet Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri gibi kurumlarda da renk körlüğü sorun teşkil etmediği için kaldırılmasını istiyoruz. Böyle bir durum söz konusu değil ise Diskromatopsi (Renk Körlüğü) yaşayan insanların engelli kadrosunda görev yapmalarını talep ediyoruz.

Bu bağlantıyı takip ederek WhatsApp grubuna katılabilirsin:

Bu bağlantıyı takip ederek İnstagram grubuna katılabilirsin:

Bu bağlantıyı takip ederek Facebook grubuna katılabilirsin:

Bu bağlantıyı takip ederek Facebook sayfasına katılabilirsin:

Bugün Gürkan imzanı bekliyor!

Gürkan Köseoğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İçişleri Bakanlığı: Renk Körü (Diskromatopsi) Olmak VATANI Korumaya Engel Değildir». Gürkan ve imza atan diğer 3.257 kişiye katıl.