Kampanya Kapatıldı

Honda Türkiye, Tüketici Haklarını İhlal Ediyor

Bu kampanya 1.267 destekçiye ulaştı

Merhabalar değerli katılımcılar

Bu konuyu maalesef Honda-Türkiye gibi büyük bir firma tarafından uğratıldığım mağduriyet üzerine açmak mecburiyetindeyim. Bir motosiklet kullanıcısı ve tüketicisi olarak, sizin de  aynı durum ile karşı karşıya kalabileceğinizi düşünerek bu imza kampanyası başlatarak desteklerinizi almak istiyorum.

Yıllardır müşterisi olduğum Honda-Türkiye memnuniyetimi sağlamayarak ve Türkiye Cumhuriyeti yasaları çerçevesinde, olan tüketici haklarımı korumayarak  beni mağdur etmiştir. Konun özeti ve yasal kanun fıkraları alt kısımda yer almaktadır.

Konu Özeti :
Motosikletimin Tamir süreci 10 iş gününü geçtiği halde talebim üzerine bana geçici araç verilmedi ve Garantiden tamir edilen aracım 3 ay sonra bana teslim edilmiştir, bu durumda kanunen hakkım olan yeni araç ise talep ettiğim halde bana verilmemiştir.

Ayrıca tüketici haklarımdan yararlanmamı engellemek amaçlı yetkili servis olan Konşuk Motor yeni bir iş emri düzenleyerek aracın servise veriliş tarihini, teslimat tarihinin bir gün öncesi olarak göstererek azami tamir süresinin geçmesi hususu gizlemeye çalışılmıştır ve bana gerekli belgeleri vermemiştir.

Tüketici haklarında belirtilen Kanun Fıkraları:

• Garantiden tamir edilen motosikletin, tamir süresi 10 iş gününü geçtiği taktirde, tüketicinin talebi üzerine muadil araç temin edilmelidir.
  • Garantiden tamir edilen motosikletin azami tamir süresi 20 iş günü olarak belirtilmiştir. Bu durumda tüketici haklarına göre yeni araç bedelsiz olarak teslim edilmelidir.
  • Servis istasyonlarının, gerekli bilgileri içeren belgeleri düzenlemesi ve bunların birer nüshasını tüketicilere vermesi zorunludur.
  • Bu husustaki özel belgede sahtecilik suçu ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığına şikayet hakkımızda saklıdır.

Aracımın yenisinin teslimi ve mağduriyetimin giderilmesini arz ve talep etmekteyim.

Teşekkür ederim

http://i.hizliresim.com/E6YDJn.jpg  Teslimat formu

http://i.hizliresim.com/0NqzbL.jpg   Tamirden sonra düzenlenen 2.forum

http://i.hizliresim.com/nmggXN.jpg  İhtarname

Gerekli bilgiler ve belgeler yukarıdaki linklerde

HONDA Türkiye ve Konşuk Motor ile ilgili, yeni açılan kampanya da tesadüf olmasa gerek:

#Honda #CBR #CBR125R #HondaTr #Hondaturkey #Hondatürkiye #AEA #Altinelbiseliadam #Hondajp #Hondausa #HondaJapan #cbr250r #motoetkinlik #unimoto #konsuk #konsukmotor

Bugün Ümit imzanı bekliyor!

Ümit Gazivekili bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Honda Türkiye, Konşuk Motor Tüketici Haklarını İhlal Ediyor @HondaTR». Ümit ve imza atan diğer 1.266 kişiye katıl.