Kampanyanın muhatabı: T.C.Sağlık Bakanlığı ve 4 diğer muhatap daha

Hipogonadizm Hastaları İlaçsız Kalmasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Hipogonadizm Hastaları İlaçsız Kalmasın

Sorun : Hipogonadizm hastalarının ilaç bulamaması

Sebepler : Tedavi için kullanılan ilaçların vücut geliştiriciler tarafından suistimal edilmesi, bazı ahlaksız kişiler tarafından gerçekleştirilen kaçakçılık faaliyetleri

Hipogonadizm nedir?

Hipogonadizm, erkek ve dişi bireylerde meydana gelen, cinsiyet hormonlarının salgılanmaması sonucu oluşan bir hastalıktır. Genel olarak iki tipi mevcuttur. Birinci tip, direk olarak cinsiyet bezlerindeki (erkeklerde testisler, kadınlarda yumurtalıklar) problemlerden meydana gelir ve primer hipogonadizm adı verilir. İkinci tip, hipofiz bezi ya da hipotalamus bezindeki problemlerden meydana gelir ve sekonder hipogonadizm adını alır. Hipogonadizmin temel belirtisi, bireyin ergenliğe girememesidir.

Hipogonadizm, tipine göre tedavi gerektiren bir rahatsızlıktır. Sekonder hipogonadizm, "koriyonik gonadotropinler" adı verilen hormon grubu ile tedavi edilir. Koriyonik gonadotropin, hamile kadınların idrarından üretilen, yüksek saflıktaki bir tozdur ve LH (luteinleştirici hormon) ile aynı etkiye sahiptir. Yani erkeklerde testislerin gelişmesini, testosteron üretimini ve erkek cinsiyet karakter özelliklerinin oluşmasını sağlar. Kadınlarda ise östrojen hormonunun üretimini sağlar.

Tedavide Kullanılan İlaçların Ticarı İsimleri

Üreme Tedavisinde Kullanılan Koriyonik Gonadotropinler

1)PREGNYL 1500 IU Liyofilize Ampul

2)PREGNYL 5000 I.U Liyofilize Ampul

3)CHORIOMON 5000 IU Liyofilize toz içeren 1 flakon

Testosteron Replasman Tedavisinde Kullanılan Steroid Grubu İlaçlar

1)SUSTANON 250 MG/ML 1 AMPUL

2)NEBİDO 1000 MG/4ML 1 AMPUL

Nebido ve Choriomon isimli ilaçların fiyatları çok yüksek ve ne yazık ki bu ilaçlar SGK tarafından karşılanmıyor.

Sustanon isimli ilacın fiyatı gayet makul olmakla birlikte vücut geliştiriciler tarafından suistimal edildiği için raporlu hasta ilaca ulaşamıyor.

Sorun Ne?

Sorun, sekonder hipogonadizmin tedavisi için kullanılan "koriyonik gonadotropin" içeren ilaçların ve steroid ilaçların sporcular tarafından suistimal edilmesi ve bazı ahlaksız kişilerin, Türkiye üzerinden bu ilaçlar ile ilgili kaçakçılık faaliyetleri yürütmesidir.

Çözüm Önerilerimiz :

Çözüm önerimiz oldukça basit. Hipogonadizm tedavisi için kullanılan ilaçlar acil reçeteli ilaçlar kapsamına alınsın ve hastalık raporu olmayan insanlara hiçbir şekilde satılmasın.

Binlerce insanın bu sıkıntıdan dolayı tedavileri yarım kalıyor. Çocuk sahibi olma ümitleri suya düşüyor.

Lütfen sesimizi duyun!

Daha fazlası için hipogonadizm.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İletişim için hipogonadizm.org / iletişim kısmını kullanabilirsiniz.

Saygılarımla.

Umutlu Yarınlara El Ele

Bu kampanyanın teslim edileceği kurum:
  • T.C.Sağlık Bakanlığı
  • Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi
  • TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ
  • T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
  • T.C.Sağlık Bakanlığı
    Prof.Dr.Recep AKDAĞ

Uğur Aydoğan bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 364 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Uğur imzanı bekliyor!

Uğur Aydoğan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hipogonadizm Hastaları İlaçsız Kalmasın Lütfen sesimizi duyun!». Uğur ve imza atan diğer 363 kişiye katıl.