Kampanya Kapatıldı

Hava Harp Okulu öğrencileri serbest bırakılsın!

Bu kampanya 10.393 destekçiye ulaştı

15 Temmuz gecesi erler gibi, her şeyden habersiz olarak dışarı çıkarıldı harp okulu öğrencileri. Yeşilyurt'taki okuldan, Yalova'daki kamptan yola çıkarıldılar. Kimi FSM'de, kimi Boğaziçi Köprüsünde, kimi Sultanbeyli kimi Orhanlı gişelerinde, kimi TRT kimiyse Digitürk'te olayların içinde kaldı. Komutanlarının bin dediği araçlara binmek tek suçlarıydı. Vatan aşkıyla yanan bu çocuklar halkına silah doğrultmadılar. Buna rağmen Ragıb Enes Katran ve Murat Tekin Boğaziçi Köprüsünde vahşice öldürüldü. 475 öğrenci Sincan, Bakırköy ve Silivri'de tutukluydu. Geçtiğimiz günlerde önce 43 sonra 51 öğrenci Sincan'dan serbest bırakıldı. Ardından 69 2. Sınıf otobüsten bile inmedikleri için  serbest bırakıldı ama hepsi o kadar şanslı değildi. Boğaziçi köprüsünde kaza yaparak mahsur kalan, otobüsten iner inmez darp edilen, sonra ne olduğunu anlamadan çatışmanın ortasında kalan ve sabah linç edilen 2. Sınıf öğrencileri hâlâ ifade vermedi. 8 Ocaktan itibaren ifade vermeye başlayacaklar. Son sınıf ve 1. Sınıfların olduğu, Digitürk'e götürülen öğrenciler hakkında ise lehe olan tüm görüntü ve tanık beyanlarına rağmen Savcılık tarafından Ağırlaştırılmış MÜEBBET hapis cezası istendi. 19 Ocak'da karara çıkacak dosya. Sultanbeyli'de vatandaşla Istiklal Marşı okuyan öğrenciler ifadelerini vermelerine rağmen hâlâ tutuklu. Duruşmaları 3 ay ileri atıldı. Orhanlı'da otobüsten indiklerinde üzerlerine kalaşnikofla sivil insanlar tarafından ateş edildiği,  kolu kopan bir müşteki tarafından söylenmesine rağmen 3ü kız 3. Sınıf öğrecileri de hala tutuklu. Okullarından rapor geldi; Askeri öğrenci bir emri aldığında, emri beğenmediğini ifade edecek bir harekette bulunamaz, mırıldanamaz, emre itaatsizlik edemez. Buna rağmen hiçbirisi kanunsuz bir eyleme girişmemiş, can havliyle kendini koruyanlar haricinde hepsi pasif kalmış ve beklemiştir. Gönüllü ve iradi katılımın böyle olmayacağını herkes bilir.

Defalarca ifade verdiler, bildiklerini anlattılar ki bildikleri bir şey yoktu, hepsi terör saldırısı denilerek çıkarılmıştı.  İfadeleri incelenmeden tutukluluklarının devamına karar verildi. Ana kuzusu bu çocuklar 18-22 yaş grubunda, haksız yere terörist muamelesi görüyorlar. Okullarına veda bile edemediler, eşyalarını aileleri teslim aldı. Okuldan eşyaları yağmalandı, çoğunun el konulan telefonları dahi bulunamadı. 24 öğrenci mezun olacak olan 4. Sınıftı ve yemin törenine hazırlanıyorlardı. İlk günlerde 7 kuleli öğrencisi cezaevinde hazırlanamadan sınava girmek zorunda kaldı. Sonra tutuklu 422 Hava Harp Okulu öğrencisinin YÖK tarafından okullara yerleştirilmeyeceği ilan edildi, en sonunda KHK'lar ile sınavlara girmeleri de engellenerek tüm eğitim hakları ellerinden alındı. 17 Ay bu şekilde geçip giderken umutları tükendi, psikolojileri bozuldu, gelecekleri ve hayalleri karardı.

Askeri öğrencilerin tüm bilgileri zaten TSK'nın elinde, ailelerine kadar araştırıldı, adresleri belli olan çocukların hukuk işletilerek tahliyesine karar verilsin. Hepimiz biliyoruz ki onları tutan hukuk değil, siyasi güçler. Bu çocuklar ülkenin geleceği, otobüsten hiç inmemiş çocuktan Boğaziçi'nde çatışmanın ortasında kalmış çocuğa kadar hiçbiri oraya gönüllü olarak gitmedi. Ailelerin ve öğrencilerin mağduriyetine son verilsin. Türkiye'nin geleceği karartılıyor! Onlar bizim çocuklarımız!

Bugün Ayça imzanı bekliyor!

Ayça Çiçek Heper bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «HHO öğrencileri serbest bırakılsın!». Ayça ve imza atan diğer 10.392 kişiye katıl.