Petition Closed

Arkadaşımız Ali Mert Baltacı, 11 Ağustos gecesi bir kaza geçirdi, adamıza onu götürebileceğimiz hiç bir hastane yoktu. 112 deniz ambulansını aradık, mazotu yokmuş. Götüremedi. Polisten rica ettik askeriyenin yetersiz revirine gidelim diye, araba kan olurmuş dendi!

Biz burada hayattan bahsediyoruz. Biz burada 22 yaşında bir çocuğun hayatından bahsederken hastanemiz yıkılıyor, kapatılıyor. Belki de otel yapılıyor…

Biz burada 22 yaşında bir çocuğun hayatından bahsederken polislerin arabası kan oluyor. Biz burada 22 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz, sırf birileri DAHA ÇOK para kazansın diye kapatılan hastane yüzünden o artık tek kol ile yaşayacak. Durum böyleyken, bunu bir daha yaşayacağımız kesinken, biz sadece bunun önüne geçmek istiyoruz.

Biz burada sadece 22 yaşında bir çocuktan bahsetmiyoruz. Burası ada, buraya sadece gezmeye gelinmiyor. Biz burada yaşıyoruz ve bizim bir hastanemiz yok!

Lütfen bizi görün, bizi duyun! Ali Mert hala yoğun bakımda, o bizi göremiyor, duyamıyor.

Sağlık hizmeti almak, bir insanlık hakkıdır.

Hasta Hakları Yönetmeliği Madde 5 – c’de:

“Sağlık hizmetinin verilmesinde, hastaların, ırk, dil, din ve mezhep, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç ve ekonomik ve sosyal durumları ile sair farklılıkları dikkate alınamaz. Sağlık hizmetleri, herkesin kolayca ulaşabileceği şekilde planlanıp düzenlenir” denir.

Adalarda:

Yaşlılar vardır!

Çocuklar vardır!

Gençler vardır!

Kadınlar vardır!

Erkekler vardır!

Adalarda İNSAN’lar vardır!

Heybeliada’da Ali Mert Baltacı herkesin başına gelebilecek bir kaza geçirdi ve kanamalı kolu ile yardım aramak için sokaklara düştü.

Hizmet verecek 112 ambulansı yoktu ortada, müdahale edebilecek sağlık birimi de yoktu Heybeliada’da ve diğer adalarda. Tesadüfen orada bulunan, sağlık sisteminin örgüsü içinde olmayan askeri okul revirinin imkanları dahilinde acil müdahale yapıldı. 112 Deniz ambulansı da yoktu ortada ve çok ama çok geç İstanbul’a bir hastaneye getirilebildi.

Hayati tehlikesi halen sürmektedir. Bunun sorumlusu kim?

Türkiye’de insanlar sigorta primi öder, vergi verir ve sağlık hizmeti alamaz. İstanbul’un göbeğinde bu hizmet alınamamaktadır ve adaların lojistik özelliğinden dolayı bu hizmetin sunulduğu yerlere ulaşılamamaktadır.

Adalarda

• Neden 24 saat sağlık hizmeti ve acil sağlık hizmeti verilmemektedir?

• Neden hem kara hem de deniz ve hava ambulansları hizmet verecek donanıma, personele ve işleyişe sahip değildir?

Talebimizdir :

• Haftada 7 gün 24 saat acil sağlık hizmeti verecek ve hastayı ihtiyacı olan hizmet birimine ulaştıracak, ücretsiz ve hızlı erişilebilir gezici ve sabit sağlık birimleri talebimizdir.

• Haftada 7 gün 24 saat hizmet alabileceğimiz vardiyalı, ücretsiz başta doktor, hemşire ve Acil Tıp Teknisyeni olmak üzere sağlık personeli talebimizdir.

(Dağıtım: Adalar Belediyesi , Adalar Kaymakamlığı)

This petition was delivered to:
    sağlık bakanlığı
    Adalar Merkez Sağlık
  • İstanbul il sağlık müdürlüğü
    İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü
    Sahil Güvenlik Komutanlığı
    Personel Genel Müdürlüğü
    Emniyet Genel Müdürlüğü
    İç Denetim Birimi Başkanlığı

Onur ÇİLHOROZ started this petition with a single signature, and now has 25,606 supporters. Start a petition today to change something you care about.