Her sokağa ufakta olsa bir hayvan barınağı yapılmasını istiyorum!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Hayvanların sahibi olduğu bu dünyada yaşadığımızı unutuyoruz. Onların dünyasında birer işgalci olduğumuzu unutuyoruz. Çekin hayvanları bu dünyadan yaşam biter. İnsanı alın ekosistem kendini yeniler. İşte bu kadar değerimiz var, bu dünyada..

Maalesef millet olarak okumayı, çalışmayı ve bize yüklenen sorumlulukları sevmiyoruz. Aslında modern koşullarda yaşamayı da sevmiyoruz. Varoluşumuzu her gün yeniden yaşatabilmenin telaşındayız. Milyonlarca hücremiz ile iletişim kuramayan bir organizmayken bu kadar sınıfsal ayrışma içinde her zümre bir üst sınıfın kölesi olarak tükeniyoruz. Hayvanlar aleminde ise sınıflı toplum kültürü yok. Her hayvan kendi hesabına çalışır. Paylaşım kültürleri gelişmiştir. Farklı türler arasında dayanışma mevcuttur. Aslan avının mesela hepsini yemez; bir kısmını çakal ve sırtlanlara bırakır. Ve onlarda yedikten sonra geriye sadece maktulün kemikleri kalır. Yeryüzünde zerre kadar çöp bırakmazlar, israf nedir bilmezler. Hayvanları şehirlerde kendinizden ayrı ve gayrı tutmayın. Bizler sıcacık evlerimizde yaşadığımız kadar onların da hakları olduğunu unutmayalım. Bunun bir kültür olarak belediyelerce insanlara yerleştirilmesini istiyorum. İnsanlar bunu yapınca bazı duyarsızların hışmına uğramaktalar. Daha dün okuduğum bir haber de şu yazıyordu; Kadıköy'de kedilere yuva yapan bir psikolog çıkan bir tartışmada bıçaklanarak öldürüldü. Yine bir video da Üsküdar'da evlerinin önüne kediler için yuva yapan bir kişi saldırıya uğradı.

Son kar yağışında kaç tane kedinin karlar altında donarak can verdiğini biliyor musunuz? Sırf ben iki tanesiyle karşılaştım. "Önce yardıma muhtaç insanları düşün sen" tarzında klişeleri geçelim lütfen! Bu dediğimin hayvanseverlikle pek alakası yok bu dediğim biraz vicdanla, insan olmanın gerektirdiği sorumluluklarla alakalı..Zaten yukarıdaki başlığın muhatabı siz değilsiniz. İstanbul başta olmak üzere bir çok ilin belediyelerinde zaten örnekleri olan bir uygulamanın tüm sokaklara yayılabilmesinin sağlanmasıdır. Ben bu klişeleri kullanan, hayvanlara yardım etmeye çalışan insanlara saldıranlardan sadece duyarlı olmanızı bekleyebilirim. Hayvanlardan önce ilk o insanlara bari saygı göstermenizi dilerim. Ne iyi ki bu sene soğuktan can veren insanlarımız yok ülkemizde. Olmamasını da dilerim. Oysa Avrupa'nın bir çok ülkesinde maalesef Macaristan'da örneğin donarak hayatlarını kaybeden insanlar var. Hayvanlara gelirsek bu kış ayında Samsun'da, İstanbul'da başka şehirlerde soğuktan can veren yüzlerce hayvan var. Kış ayının bu zor şartlarında evsiz kalanlara ulaşabildiğimizin yarısı kadar hayvanlar içinde gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini düşünüyorum. Ya vicdansız ve merhametsiz insanlara uyup şehirlerdeki tüm hayvanları uzaklaştırıp onlarla aramıza duvarlar öreceğiz ya da onların yaşayabilmeleri, korunabilmeleri için her sokağa olmasa da küçük hayvan barınakları inşaa edeceğiz.

Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü'nün ve diğer ilçe belediyelerinin ve diğer illerdeki belediyelerin ilgili birimlerinin hayvanlar konusundaki özverili ve duyarlı çalışmalarına elbetteki saygı duyuyorum, göz ardı etmiyorum. Hatta bahsettiğim konuyla alakalı çok güzel çalışmalarda var. Ama "her sokakta bir barınak" bence slogan olmalı. Bu dediğim mevzunun eksik kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için sokaklara ufak çaplı, kedi ve köpeklerin girip beslenebileceği, korunabileceği barınakların konulmasını istiyorum. Böylelikle çöplerden medet uman hayvanların çöp kamyonları gelip gittikten sonra gezici mama ekiplerinizce hayvanların beslenmesini de sağlayabiliriz.

Buradan başta İBB Başkanı Sn. Mevlül Uysal olmak üzere, tüm ilçe belediye başkanlarımızdan gerekli duyarlılığı göstereceklerinden eminim.

Saygı ve selamlarımla,

Aytaç Korkusuz

Bugün Aytaç imzanı bekliyor!

Aytaç Korkusuz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Her sokağa ufakta olsa bir hayvan barınağı yapılmasını istiyorum!». Aytaç ve imza atan diğer 301 kişiye katıl.