Her gün Canların öldüğü 'Akçakoca Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı' derhal kapatılsın!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Ben bu yerde insanlığımdan utandım !!!

'Akçakoca Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı'

Adı 'Hayvan Barınağı'...

İçinde ve dışında sadece köpekler var...
Keşke onların yolu oraya düşmeseydi dedirten bir durum söz konusu bu sözde barınakta...
İnsanlığımdan utandığım yer orası...
Yetkililer bırakın utanmayı, gayet rahat ve vurdumduymazlar.

Bir Belediye Başkanı düşünün;

yeni yılda doğal yaşam alanı projemiz var diyor, 2 telefon görüşmesi yapıyor, belediye veterinerini ikaz etmek için arıyor - ulaşamıyor - hemen arasın diye not bırakıyor, günlerdir açılmayan kanallar ve gider yüzünden kafeslerin yıkanmadığını tesadüfen benden öğrenerek vidanjör gönderip durumu çözdüğünü düşünüyor, gidip bakmıyor barınağa bile - tamam bitti bunları yapınca görevini yapmanın rahatlığında !

Bir Belediye veterineri düşünün;

Aşı, ilaç ve mama stoğumuzda hiçbir sıkıntı yok diyor - fakat yavruların hiçbirine aşı yapmamış ( niye diye sorduğumda anlamsız mantıksız etiksiz umursamadığını ispat eden cevaplar veriyor);
büyük ve küçük köpeklerin aynı alanda kendi dışkılarında, pislik ve lağım içinde yatmaları durumunu gayet normal karşılıyor;
burasının bu korkunç durumu nedir diye sorduğumda 'nesi var ki' diye cevap veriyor;
yavru ve büyük köpeklerin orta-kapalı alanda birikin lağım suyunu içmelerini normal karşılıyor;
yavru köpekleri virane bir yerde ıslak paletler üzerinde suların biriktiği naylonların üstünde yatırıyor;
yaptıklarının daha doğrusu yapmadıklarının bilincinde dahi değil;
ben başkana söyledim vermiyorlar- yapmıyorlar diyerek kendini haklı çıkaran bir zihniyet !

Görevlilere ne diyeyim ki ben!
Hiç bir şey yapmıyorlar mı yapamıyorlar mı tartışılır...

Orada sadece ben gittiğim defalarda 6 yavru bakımsızlıktan, pislikten, kirlilikten, aşı olmadıklarından ve ve ve daha birçok sebepten melek oldu !!!

Bir barınak düşünün;

'Akçakoca Belediyesi Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi' nin bitişiğinde !!!
Oraya yapılması başlı başına yanlış zaten...

Kirli, mikrop yuvası, pislik içinde, rezalet, korkunç kelimeleri yetersiz kalıyor...

Her gün yavrular ölüyor!!!

Kapılar açık-köpekler giriyor çıkıyor,
Çoğu küpesiz ve ne aşı - ne kısırlaştırma, hiçbir şey yok; küpesiz köpekler küpelilerden çok daha fazla;

Doğru düzgün kayıt tutulmuyor - kimsenin ölen canlardan haberi yok, çünkü kayıtları yok;
Yakındaki şehirler arası yola gidiyor eziliyorlar.
Barınağa giren çıkan belli değil.

Maalesef ülkemizde moda kelimeler olan gönüllüler ve hayvan severler beceriksizce, bilinçsizce, hiçbir şekilde organize olamadan oraya gidip geliyorlar.
Bölgedeki dernekler yetersiz; kimi şov peşinde kimi iyilik yapayım derken kötülük yapıyorlar.
Ki sözde barınak bu halde...

Şehirden ayrılacağım için son gün 12 yavruyu barınaktan çıkarttım ve güvenli - hijyenik - iyi bakılacakları bir yere götürdüm. 1 yavru daha maalesef yeni yerine geldi, gördü ve o anda kucağımda melek oldu...

Barınakta arkada bırakmak zorunda kaldığımız canlar çok fazla maalesef. 2 anne ve emzirdikleri bebekleriyle orada. Tahminim 80 civarı(giren çıkanlar dışında) köpek var.
Tam adet veremiyorum. Çünkü oradan sorumlu belediye veterineri kayıt tutmuyor doğru düzgün.
Onlar orada kalırsa hepsi tek tek ölecekler.

Orman ve Su İşleri Bakanlığına dilekçe gönderildi.
Dilekçe bir avukat tarafından fotoğraflar - videolar eşliğinde 'ACİL' ibaresiyle ve 'Ölümlerin derhal engellenmesi' talebiyle gönderildi.

Sözde barınağın ACİL ACİL ACİL olarak kapatılması ve oradaki CANLARIN kayıt altına alınarak; güvende olacakları - aşılarının ve tedavilerinin yapılacağı bir yere götürülmeleri gerekiyor !!!

Şimdi sıra bizde...

Ben o canlara ve yavruların annelerine söz verdim o gün...
Yavruları götürüyorum - onlar artık iyi olacaklar - kurtuluyorlar buradan, sizde kurtulacaksınız söz veriyorum size dedim...

Her yerde duyulması ve somut adımlar atılabilmesi için hepinizin desteğine, yardımına ve paylaşımına ihtiyacım var !!!

Benim düşüncem, insan olarak hayattaki en önemli vazifemiz muhtaç olan her canlıya ama her canlıya elimizi uzatmak !!!

Hadi hepimiz bir ucundan tutalım.
Böyle böyle canlar kurtulsun, iyileşsin bazı şeyler.

Teşekkür ediyorum sizlere...

Sevgiyle kalın...

Suzan Günay

Bugün suzan imzanı bekliyor!

suzan günay bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Her gün Canların öldüğü 'Akçakoca Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı' derhal kapatılsın!». suzan ve imza atan diğer 3.099 kişiye katıl.