Koronavirüsü nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmelidir!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Türkiye'deki birçok insan koronavirüsün ciddiyetini ve yaklaşan tehlikenin büyüklüğünü fark edemiyorlar. Sosyal izolasyona ihtiyaç duyulan bu süreçte maalesef normal yaşantılarına devam ediyorlar.

Evde kalarak hem kişisel sağlığa hem toplumsal sağlığa önem verilmesi gerekirken; eğitime bir süre ara verilmesi ve bazı kriterlere sahip memurların idari izinli sayılması tatil gibi algılanıp AVM'lere, çarşılara, hatta tatil beldelerine gidilmeye, sosyal hayat sürdürülmeye devam ediliyor.

Devlet tarafından şu ana kadar alınan önlemlerin başarı oranına yüksek olmasına rağmen toplum tarafından ısrarcı olunan bilinçsizlik nedeniyle önlemlerin etkinliğinin azalmasına neden olunmaktadır.

Ancak çevremizde ve genelde görüyoruz ki, Devlet tarafından zorunlu kılınmadıkça toplumun kendi isteğiyle, bilinçli bir şekilde sosyal izolasyona önem vermediği açıktır. Dışarıda olan ve tedbirli davranmayan her insan, başkasına koronavirüs bulaştırma veya kendisine bulaşma riski taşıyan potansiyel hastadır.

Bu nedenle koronavirüsün yayılmasını ciddi anlamda engellemek, ölüm veya hastalık oranlarını dizginlemek, sosyal izolasyonu tamamen etkili bir şekilde sağlamak için bir an önce SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ilan edilmelidir.

Unutmayın;

Dolaşan virüs değil, insanlar...