Hemşire Yardımcıları Hemşire Olamasın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.

Cumhurbaşkanının yaptığı son açıklamayla hemşire yardımcıları atanabilecek ve belli bir klinik deneyim sonucunda hemşire olabilecek. Biz 4 yıllık lisans okuyan hemşireler olarak aldığımız eğitim neticesinde hastaya bütüncül bakım vermeyi ve insani değerleri öncelikli tutmayı öğreniyoruz. Sağlık meslek lisesi mezunları daha 17 yaşında kliniklerde çalışmaya başlamasıyla öğrendiği usta-çırak ilişkisi sonucunda yapılan tek iş hemşirelerin bağımlı rolü olan serum takma ve ilaç hazırlamayla sınırlı kalmakta. Hemşirelik mesleğinin profesyonelleşme sürecindeki atılan bu adıma ters düşmekte ve sosyal medyadaki tüm haberlerin sahipleri sağlık meslek lisesi mezunları olduğu için mesleği karalamakta verdikleri bakım kalitesi lisans mezununa oranla düşük kalmakta. 4 yıllık lisans eğitimi almadan belli bir Klinik deneyim neticesinde hemşire ünvanı alıp da yükselmesi lisans mezunu hemşirelere bir hakarettir. Hemşire yardımcılığı kalkmalı veya lisans okumadan hemşire olamamalılar. Hemşire ünvanı sadece lisans mezunu olanlara verilmeli!

Bugün Aleyna imzanı bekliyor!

Aleyna Hider bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hemşire Yardımcıları Hemşire Olamasın!». Aleyna ve imza atan diğer 8.509 kişiye katıl.