Selahattin Demirtaş eş başkanlıktan çekilmemeli !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Star Wars 'ın sinemalarda halen gösterimde olan filmini izleyenler bilir; direnişçiler grubunda yer alan, hava kuvvetlerinden bir erkekle komutan kadının konuşması vardı.
Komutan kadın havacıya: BİZİM KAHRAMANLARA DEĞİL, LİDERLERE İHTİYACIMIZ VAR" diyordu. Nitekim havacının yine de fevri hareketleri yüzünden direnişçiler çok ağır kayıplar vermişti.

Kahramanlara ihtiyaç duyulması bir aciziyettir ama toplumsal bilinç ve kültür seviyesinin sıkıntılı olduğu toplumlarda sol ve ilerici insanların içinde dahi derdini iyi anlatabilecek bir sürü özellikteki insanlara da kolay kolay denk gelinmez, en azından Selahattin Demirtaş gibi sempatik, samimi, entellektüel, hukukçu, akademik,kültürlü, düşünce ve inançlara saygılı, en zıt kutuptakinde dahi ılıman iklim yaratabilen elektriğe sahip, yazar, şair, halkın tam orta yerinden çıkmış halk çiçeği zor yetiştiği için içimizde bir burukluk yarattı bu karar.
Köklü ve milyonların sarsılmaz mücadele geleneğiyle yaratılmış değerler ve kazanımlarımız kişilerin teslim alınmasıyla bitmediği tarihsel binlerce örnekle bilinir ama psikolojik kaynaşma ve siyasal sembol olma açısından bir dönem daha kalması iyi gerekli. Anlamlı sözlerdendir "Irmak geçilirken at değiştirilmez".

2 yıl önce de bahsedilen bu durumu her yönüyle değerlendirenlerin aldığı karara saygı duymakla birlikte demokratik dönüşüm konusunda epey bir mesafe katetmiş Avrupa ülkelerinden birinde yaşamadığımız da unutulmamalı. Barışa, demokrasiye bu kadar ihtiyaç duyulan bir coğrafyada epey bir mesafe katedilmiş mücadelenin en etkili yüzlerinden birini "sonuç almadan" vitrinden çekmek hem halkımıza, hem mücadeleye hem de verilen emeğe haksızlık olur, bir de yüreği güzel değerli hevalimiz Selahattin Demirtaşa...

Demirtaş' ın "vitrinden çekilmesinin" boşluğunun aynı etkide bir hamleyle doldurulması da şart. Bundan kasıt yerine geçecek isim değil süreci ilerletecek hamleler. Yoksa "her tercih başka tercihlerden vazgeçmektir" in vebali ağır olmasın.

Sanırım Fransız atasözüydü :Ne kadar mutlu olduğunuz ne kadar az keşke dediğinize bağlıdır.

Sevgili HDP Genel Merkezi milyonların ve yüreğinizin sesine kulak verin !

Bugün Famin imzanı bekliyor!

Famin Kılıç bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «HDP Genel Merkezi: Selahattin Demirtaş eş başkanlıktan çekilmemeli !». Famin ve imza atan diğer 1.690 kişiye katıl.