Hayvanlara Yapılan Zulümlere Sessiz Kalma!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

TEKİRDAĞ, Ergene – Misinli'de bulunan MARMARA CAM SANAYİ A.Ş fabrika müdürü Şaban Karakoç adlı kişi, 06.11.2017 günü kedileri, 07.11.2017 günü ise kuşları katletmiştir. Elinde havalı tüfeği ile işletme içinde dolaşarak kuşları avlayan bu kişi, fabrikada çalışan işçilerin de hayatlarını tehlikeye atmıştır.Katledilen kediler malesef bulunamadı. Birçok güvercin öldürüldü ve bir çoğuda yaralı halde kafaları koparılarak katledildi. Öldürülen canların arasında bir tanede baykuş olduğu belirtildi.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İkinci Bölüm 4.Maddesinde yer alan 'İşveren Genel Yükümlülüğü' ndeki tüm alt maddelerin ihlali ve
5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 4.Madde A bendinde yer alan 'Bütün canlar eşit doğar ve bu kanun hükmüne çerçevesinde yaşama hakkına sahiptir' maddesinin ihlali açıkça görülmektedir.

HİÇ KİMSENİN hiçbir canı katletmesi affedilir bir davranış değildir. Bugün hayvanlara yapılanın yarın insana yapılmayacağının garantisini kim verebilir? Kaldı ki Şaban Karakoç adlı şahıs zaten çalışan tüm işçilerin can güvenliğini açıkça tehlikeye atmıştır. Bu kişinin sorumlu olarak tek yapabileceği yasal davranış, kuşların işletme içine girişini engelleyecek açık olan yerleri kapatmasıdır. Bunun dışında hayvanların bu şekilde katledilmesi ne vicdanî ne de insanî yönden affedilemez bir davranıştır. Fabrikada çalışan insanların da hayatını bu şekilde tehlikeye sokan bu kişi için yasal işlemler başlatılmış olup, Şaban Karakoç adlı müdürün acilen işten alınması, çalışanların bu şekilde tehlike altında çalışmaya mecbur bırakılmamaları gerekmektedir.

Ayrıca görüntü aldı diye işten çıkarılan arkadaşlarımızın S.G'nin ve arkadaşlarının yeniden işlerinin başına dönmesini ve yasal haklarının geri verilmesini talep etmekteyiz.

İlgili kurumlara açık ihbar niteliğinde olan bu yazımızın dikkate alınarak yasal olarak gerekenin yapılmasını arz ederiz...

Bugün Gökçe imzanı bekliyor!

Gökçe Koçyiğit bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hayvanlara Yapılan Zulümlere Sessiz Kalma!». Gökçe ve imza atan diğer 1.235 kişiye katıl.