Kampanya Kapatıldı

Hayvanlara yapılan her türlü vahşice muameleye hapis cezası getirilmeli

Bu kampanya 4.491 destekçiye ulaştı

Bu dünyaya tek başımıza sahip değiliz. Hayvanları korumak bizim görevimiz.

Hayvanların insanlar tarafından, acı, ızdırap, eziyet, işgence, tecavüz ve ölümle sonuçlanan durumlara maruz kalmamalarını istiyorum. Her canlının yaşamaya hakkı var. ve onların tek sucu hayvan olmak. Onlar, bizler olmadan ne karınlarını doyurabilir ne susuzluklarını giderebilir nede kötü kalpli vicdansız diye tanımladığım bazı insanlardan kendilerini koruyabilir. Onların, en az bizim kadar hakkı olan bu dünyada rahat nefes alabilmeleri için bizlere ihtiyaçları var ve onlar bize emanet.

Çocukların hayvan sevgisinden uzak yetiştirildiği toplumumuzda bunları yaşıyor olmamız çok da şaşırtıcı değil aslında. Sorunun ana temeli eğitimsizlik. O nedenle okullarda kesinlikle çocuklar bu konuda eğitilmeli. Bu eğitim hayvanların korunmasını sağlamakla kalmayıp çocuğun insani ve kişisel gelişimine de fayda sağlayacaktır. Elde ettikleri bu bilgiler ışığında daha duyarlı bir nesil yetişecektir.

Türkiye’de hayvanlara eşya muamelesi yapılıyor. O nedenle bu konuda kanunlar maalesef ki yetersiz. Cezasız denebilecek cezalar uygulanıyor. Hayvana eziyet edip canına kasteden kişilere hapis cezaları uygulansa bir nebzede olsa hayvanlar daha rahat nefes alacaklardır.

Hayvanların en temel hakları olan yaşam haklarını ellerinden almaya hiç bir canlının hakkı yoktur ve olmamalıdır.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda geçen maddeler yetersiz olup, para cezalarının daha caydırıcı meblağlarda, işgence , tecavüz ve ölümle sonuçlanan vakalarda da hapis cezalarının getirilmesi, hayvanları korumada atılacak en önemli adım olmalıdır. Başka türlü bu konunun önüne geçilemeyeceği düşüncesindeyim.

Suçlular hayvanlar için  getirilmesi şart olan yasa açıklığından yararlanmasın artık.

Hayvana eziyet eden tecavüz eden ve canına kasteden bir ruha sahip kişilik, çocuklarımıza ve bizlerede  tehtit oluşturmaktadır.

Ben artık videoları seyredip haberleri izleyip kahrolmaktan kahroluyorum. Onlarla aynı havayı solumaktan, onlarla aynı sıfatı taşımaktan utanıyorum.

Arzum Tağluk

Bugün arzum imzanı bekliyor!

arzum tağluk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hayvanlara yapılan her türlü vahşice muameleye hapis cezası getirilmeli». arzum ve imza atan diğer 4.490 kişiye katıl.