Hayvanlara Sağlık Sigortası

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Herkese Merhaba,

Kedimin balkondan düşmesiyle geçirmeye başladığımız zor günleri, dilsiz canlar için kampanya başlatarak güzel bir amaca çevirmek istedim. Sahiplenilen hayvanların devlet desteği görmediğini biliyor muydunuz? (5199 sayılı kanunun 5. maddesi)

Sokaktaki hayvanı sahiplendiğinizde o artık evcil bir hayvan oluyor ve tüm sağlık masraflarının özel veteriner kliniklerinde sahipleri tarafından karşılanması gerekiyor. Özel veteriner kliniklerinde ise düzenli yapılması gereken aşıları bile oldukça pahalı.

Bu da bir heves sahiplenilen hayvanların sokağa atılmasına hatta yaşadıkları talihsiz kazalarda ya da hastalıklarda masrafların çok yüksek olması sebebiyle sahipleri tarafından veterinerlere bırakılıp terk edilmesine sebep olabiliyor. Vicdanlı bir veterinere denk geldiyse ne mutlu ona... Yaşadığım zorlu süreçte tutan masraflar sebebiyle çevremde hayvan sahiplenmek isteyen çoğu kişi hayvan sahiplenmekten vazgeçtiklerini belirttiler. Böyle bir durumda sokak hayvanlarını düşünsenize! Bu kadar masraflı tedavi süreci olan bir kazada ya da hastalıkta ölüme mi terk ediliyorlar? Ya da denek olarak mı kullanılıyorlar? Halbuki o canların insanlardan başka kimseleri yok. Sadece biz yardım edersek tekrar hayata dönebiliyorlar.

Bu sebeple bu kampanyaya destek olarak hayvanların, sahipleri üzerinden, sağlık sigortası uygulamasının hayata geçişini hızlandırabiliriz. Nasıl ki biz çocukken babamızın sigortasından faydalanıyoruz, hayvanlar da sahiplerinin sigortasından faydalansın diye düşündüm.

Böylece hayvan sahiplenmeyi de teşvik etmiş oluruz. Bu güzel adımın bir parçası olmanız dileğiyle.. Sabırla okuduğunuz için ve destek verdiğiniz için şimdiden teşekkür ederim.