Hayvanlar DOĞAL YAŞAM ALANLARINDA yaşamalı, hayvanat bahçelerinde değil!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Hayvanat bahçelerinde vahşi doğa hayvanları ve diğer hayvan türleri sergileniyor. Buna artık son verilmeli. Vahşi hayvanların ve diğer hayvan türlerinin DOĞAL yaşam alanlarına uygun bir şekilde ortam ayarlanmalı ki bu seçenek pek mümkün değil bir diğer seçenek ise ki seçenek olmamalı ASIL olması gereken vahşi hayvanlar ve diğer hayvan türleri DOĞAL yaşam alanlarına bırakılmalı uygun bir şekilde dikkate alınarak en kısa zamanda halledilmelidir. Bunu yaparken adapte süreci dikkate alınmalı, beslenme alışkanlığı düzenlenmeli, psikolojileri düzeltilmeli vs.

Çekmeköy hayvanat bahçesindeki dört duvar arasında hapis edilen kurtun resmen sonsuzluk işareti çizerek burda sonsuza kadar hapis oldum der gibi mesaj vermesinden psikolojisinin bozulduğunu görebilirsiniz. O kurt bunu hak etmiyor. Kurtlar günde yaklaşık 25 - 50 kilometre arası koşan canlılardır. Bizlerin onları hayvanat bahçesinde küçücük yerlere kapatma hakkımız var mı? Kurt bir örnektir kutup ayıları, aslanlar, yılanlar vs de unutmamak gerekli!

Hayvanat bahçeleri kapatılmalı. Devlet desteği ile doğa bilim müzesi gibi yerlere dönüştürülebilirler.