Ankara Batıkent'teki Hayvan Katliamına Ceza!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.000.

Dün Batıkent'te küpeli, aşılı ve çevre halkı tarafından bakılan köpeklere zehirli et verilerek katliam uygulandı. Karnı aç bir canlıyı zehirli etle öldürmek ne büyük zalimlik.

Sizden hayvanlar için başlattığım bu kampanyaya imzalarınızla destek olmanızı rica ediyorum. Başka hayvan katliamlarının olmaması için birlikte harekete geçelim.

Bu kampanya ile hayvanlara karşı işlenen suçların TCK kapsamında değerlendirilmesi için gerekli yasa değişikliğinin bir an önce yapılmasını ve hayvanlara şiddet gösterenlerin cezalandırılmasını talep ediyorum.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda bu suçun karşılığı olan cezaya göre: failler tespit edilirse hayvan başına 1,552 lira para cezası ödeyecekler. Hayvana şiddet ülkemizde suç değil, "kabahat". Ve bu konu kabahatler kanunundan çıkarılıp Türk Ceza Kanunu'na eklenmediği sürece caydırıcı cezalar verilemeyecek.

Kampanyama imzalarınızla destek vermeniz çok önemli. Bu konuda hep birlikte bıkmadan usanmadan bir kez daha ses çıkarmalıyız.