Hayvan hakları yasalarla korunsun!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 75.000.

75.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanya Change.org’da en fazla imzalanan kampanyalardan birisi olur.

TR/ENG

Basına yansıyan haberlerden öğrendiğimiz üzere, Mehmet H. isimli sapık, kendisine ait dükkanda bir köpeğe 1 ay boyunca tecavüz etti. 5 kiloluk tümörle yaşamak zorunda kalan bu masum can, yaşadığı acıya dayanamayarak hayata gözlerini yumdu. Bu canın hem tecavüzcüsü, hem de katili olan Mehmet H. ise 600 liralık 'ceza'sını ödedi ve aramızda dolaşıyor.

Sayısız hayvanın istismar edilmesine, şiddet görmesine ve canına kastedilmesine şahit oluyoruz ama hiçbirinde gereken cezanın verildiğini göremiyoruz. Yapılanlar yapanın yanına kaldıkça da bu canilikler artarak devam ediyor. Masum canların hayatlarını güzelleştirmek adına yaptıklarımız bu kadar sınırlıyken, en azından kötülüklerden ve çirkinliklerden uzak bir hayat yaşamalarını sağlamak her birimizin sorumluluğu.

Yaşarken sesini duyamadığımız canların şimdi sesi olabilmek, bir canın daha aynı şeyleri yaşamasını engelleyebilmek adına 20 saniyenizi ayırmanız yeterli. Hayvan hakları da en az insan hakları kadar korunmayı hak ediyor ve bizler onların sesi olmak zorundayız.

---------------------------------

The pervert named Mehmet H. raped a dog for a month in his store in Istanbul. This dog, who had to live with 5-kilogrammes tumor, couldn't live with this pain anymore and passed away. Mehmet H. who is both the rapist and murderer of her, has paid the 600 liras 'penalty' and released.

We are witnessing animal abuses, violences and murders everyday but we do not see any punishment. On the contrary, we are noticing the explosion of these horriblenesses because of other sick people seeing that criminals who violate animal rights are not punished, so have the courage to commit the same crimes.

Animals' survive on streets is already difficult enough and it is our responsibility to ensure that they are not exposed to violence, abuse or being killed. At least we should be able to prevent this ugliness in their lives we cannot beautify.

You can be their sound and make outside safer for animals with signing this campaign. Let Mehmet H. be arrested and punish everyone with dissuasive penalties who violates animal rights. Everyone should be taught that animal rights are exist as much as human rights and should be protected!