Sokak hayvanları için doğal yaşam alanları oluşturulsun, onların da güzel yuvaları olsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Hayvanlar; yalnız olanlara yoldaş, çocuğu olmayanlara çocuk, kardeş sevgisini tadamayanlara ise kardeş olurlar. Ve buna karşılık bizden bekledikleri tek şey de biraz sevgi ve yemektir. Hayvan sahibi olan ya da hayvan sevgisi ve merhameti olan herkes bunu çok iyi bilir. Maalesef ülkemiz, sokaklarda hasta ve perişan bir şekilde yaşamaya çalışan, yarı aç yarı tok bir kez bile sevgi görmeden yok olup giden, bizim bile tahammül etmekte zorlandığımız araç dolu otoyollarda çarpılarak hayatını kaybeden ya da sakat kalan hayvanlarla dolu. Bazıları tarafından işkence görmeleri de cabası.

Biz vatandaşlar olarak elimizden geldiğince onları beslemeye çalışsak da gücümüz hepsine yetemiyor. Her gün sokaklarda ve asfaltlarda gördüğüm hayvanların o zavallı halleri gözümün önünden gitmiyor. Ve biz insanların yeterli imkanımız olmasına rağmen onlar için hiçbir şey yapmıyor ve yapamıyor olmamız beni gerçekten mutsuz ediyor.

Neyse ki bir süre önce Samsun Belediyesinin yapmış olduğu muhteşem bir projeyi gördüm ve artık bu hayvanlar için iyi şeylerin de olabileceğine inanmaya başladım. Kurdukları kedi kasabasının içinde yaşayan onlarca kedinin en sonunda hak ettikleri hem doğal, hem de korunaklı bir ortama kavuştuklarını görmek beni çok mutlu etti. Eminim benim gibi birçok hayvan sever ve merhametli kişiler de aynı duyguları yaşamışlardır. Ve neden bu diğer belediyelere de örnek olmasın dedim? Hayvanlara doğal, sıcak ve korunaklı bir ortam sunmak, karınlarının doymasını sağlamak, onları kısırlaştırıp gerekirse yuvalandırmak neden bu kadar zor olsun ki? Başka ülkeler bunu başarabilmişlerse biz de başarabiliriz. Ben de bütün bunları düşünerek bu kampanyayı başlatmaya karar verdim.

Her belediye şehrin dışında belli büyüklükteki bir alana sokak hayvanları için doğal yaşam alanları kurabilir. Ve hatta bunun için bir bağış kampanyası da başlatılabilir. Benim gibi, maddi ve manevi olarak yardım etmek isteyen çok fazla hayırsever olacağından eminim. Ve hatta zaman zaman orada hayvanları ziyaret etmek isteyen ya da onların bakımlarında yardımcı olmak isteyen çok fazla gönüllü olacağını da  düşünüyorum. Yapmamız gereken tek şey bir adım atmak ve attırmak!

El ele verirsek bu hayvanları kurtarabiliriz.. Ben inanıyorum. Lütfen siz de inanın ve destek verin..