Doğrulanmış başarı

Havayı Kirletme İzni Veren Madde 45 Kabul Edilmesin #temizhavahaktır

Bu kampanya 68.377 destekçi ile değişim yarattı!

Partilerin Grup Başkan Vekillerine hep birlikte #temizhavahaktır #2yılbeklemez diyelim!

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek olan yeni torba yasa teklifindeki Madde 45, ömrünü doldurmuş en az 10 termik santrale 2 yıl daha baca gazı filtresi olmadan veya limitlere uymadan çalışma izni verecek.

Madde 45 kabul edilirse, yılda 1100 erken ölüm, 800 kronik bronşit vakası ve 1500 hastaneye yatışın yanı sıra, her gün 170 çocukta astım atağı demek!

Bizler zaten yıllardan beri, filtresiz çalışan bacalardan veya kül barajı olmadığı için rüzgarda uçan küllerden çıkan zehirli maddeleri soluyoruz. Çan, Çatalağzı, Seyitömer, Tunçbilek, Afşin Elbistan, Muğla Yatağan, Soma’da balkonlarımıza beyaz çamaşır asamıyoruz hatta bu sene Afşin’de yağan kar bile griye dönüştü. Aile büyüklerimizi akciğer kanserinden ve çocuklarımızı astımdan hastanelere taşıyoruz sürekli.

Temiz hava solumak bir haktır, 2 yıl daha beklemez. Hepimiz her gün nefes alıyoruz. Ayrıca bu zehirli maddeler sadece bizi etkilemiyor, bilimsel çalışmalara göre partikül maddeler 1000 km bile giderek tüm Türkiye’nin ve hatta komşu ülkelerin bile havasını kirletiyor. Artık emekli olması gereken bu kömürlü santraller hepimizin havasını, toprağını, sağlığını ve doğasını kirletiyor.

Mecliste bulunan siyasi parti grup başkan vekilleri ve diğer milletvekillerinden, Zonguldak / Çatalağzı, Çanakkale / Çan, Kütahya / Seyitömer ve Tunçbilek, Manisa / Soma, Muğla / Yatağan, Kahramanmaraş / Elbistan,  Sivas / Kangal, Şırnak ve Karabük’te bulunan bu kirli santrallerin 2 yıl daha havayı kirletmesine izin verecek Madde 45’i reddetmelerini istiyoruz.

TEMA Zonguldak Temsilciliği

Yaşanabilir Zonguldak Platformu

Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu Elbistan

Muğla Çevre Platformu

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği

Turgutlu Çevre Platformu / Manisa

Salihli Çevre Derneği / Manisa

Temiz Hava Hakkı Platformu

Bugün TEMA Zonguldak İl Temsilciliği imzanı bekliyor!

TEMA Zonguldak İl Temsilciliği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Havayı Kirletme İzni Veren Madde 45 Kabul Edilmesin #temizhavahaktır @enginaltaychp @mehmedmus @fkurtulan33 @LutfuTurkkan @mleventbulbul». TEMA Zonguldak İl Temsilciliği ve imza atan diğer 68.376 kişiye katıl.