Evcil hayvanların, uçakta sahipleriyle birlikte yolculuk etmesi için imzala!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Hava Yolları Şirketleri ve tarafına Romola Ozyaman bu kampanyayı başlattı

Evcil hayvanların, yolculuk esnasında ne kadar strese girebildiğini en iyi onları tüm bu süreç boyunca sakinleştirmeye çalışan sahipleri bilir. Bu stresin yanı sıra hayvanların tuvalet kontrolleri için yolculuğa çıkmadan 12 saat öncesinde su ve mamalarının alınıp, yolculuk sonrasına kadar verilmemesi önerilir. En az 14 saat aç kalan canlılar, tüm bu korku ve stres içerisindeyken, üstüne bir de hava yolları onları yanında güvende hissettikleri kişiden ayırır ve valizlerin bulunduğu, dengesiz hava koşullarına sahip, aşırı gürültülü, kimsenin hiçbir şekilde (görevlilerin bile) uçuş esnasında kontrol edemediği bagaj bölümüne konulur. Burada ya başka hayvanlarla ya da yalnız başlarına (her iki türlüsü de evcil hayvanlar için korkutucudur) yolculuk süresince kapalı kalirlar. Ayrıca buraya yerleştirilene kadar (valizleri saha sola firlatan) görevlilerin hayvan sever olması için umut etmekten başka çareniz yoktur. Hiçbir konuda hiçbir güvence alamazsınız. Sizden ise hayvanınızın yolculuk etmesi için (özellikle yurtdisi uçuşlarında) cok masrafli onlarca belge, kontrol vs istenir. Bu belgeler diğer yolcuların güvenliği için denir, ama hayvanlar zaten herhangi bir şekilde diğer yolcularla temasa gecmezler. Ki sizinle beraber uçağa kabul edilmeleri durumunda da -elbette- kendi kutularından hiçbir zaman çıkmayacaklardir. Bu yalnızca 8 kg dan hafif hayvanlar için geçerlidir, yani çok küçük bir kümeyi kapsar. Hayvanlar detaylı incelemelerden sonra "uçağın bagajına" kabul edilirler, üstüne üstlük bunun için sizden ücret de talep edilir. Karşılığında en iyi ihtimalle travmatize olmuş evcil hayvaninizla gideceğiniz yere varmış olursunuz. Hayvanınızın durumuna ve karakterine bağlı olarak, hava koşullarından hasta olması ve hatta (donarak, nefessiz kalarak, kalp krizi geçirerek) ölme olasılığı azımsanmayacak kadar yüksektir. Bunları geçmişte yaşanan olayların haberlerini okuyarak görebilirsiniz. Böyle bir durumda hava yolu hiçbir sorumluluk kabul etmez. Yani dostunuzun/yavrunuzun hava yolları için valiziniz kadar değeri yoktur.

2021 yılında dahi onların da insan bebeği kadar canlı olduğunun farkında olarak, onlara uygun bir yolculuk seçeneğinin sunulması şimdilik bir lüks olarak görünüyor. Fakat en azından bir koltuk daha satın alarak ya da buna benzer mantıklı bir çözüm sunularak evcil hayvanların sahiplerinin yanında güvende seyahat etmesi için hizmet talep ediyoruz. Bu yıllardır süregelen ve korkunç sonuçlara mahal vermiş, insanlık dışı barbar uygulama değiştirilmelidir!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.