Güneş bebeğin yutkunmasına yardım edin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Güneş bebek "yutkunabilmek" için yardım bekliyor.

Yutkunamayan Güneş bebeğin, ailesinin ekonomik sıkıntılarından dolayı tedavisine devam edilemedi. Tedavisi ve medikal giderleri için kampanya başlatılan Güneş bebek, hayırseverlerin desteğiyle yutkunup, nefes alabilecek.

Merkez Seyhan ilçesinde yaşayan ve işsiz olan İlker Dişsiz (35), ikinci çocuğuna hamile olan eşi Sevda Dişsiz'i (30) ağrıları artınca 15 Eylül 2017'de gece saatlerinde kentteki özel bir hastaneye götürdü. Ancak şişliği ve vücudunda ödem oluşan Sevda Dişsiz, doktor tarafından iğne yapılarak eve gönderildi. Daha sonra İlker Dişsiz, ağrıları daha da artan eşini ertesi günün sabah saatlerinde yeniden hastaneye götürdü. Takipçi doktorlarını telefonla arayan çift, doktorun gelemeyeceği cevabını aldı.

Daha sonra gebelik kesesi patlayan Sevda Dişsiz, özel hastanede acilen ameliyata alındı. Kan kaybından dolayı kendi hayatı da tehlikeye giren Sevda Dişsiz'in bebeği, ölü olarak doğdu. Daha 8 aylıkken doğan Güneş bebek, hayata geri döndürülse de yüzde 90 oranında engelli kaldı. Solunum ve böbrek yetmezliği, hipertansiyon sorunları ortaya çıkan Güneş bebek, midesinden beslenirken, yutkunamadığı için de tükürükleri özel cihazdan hortumla ağzından alınıyor.

Bebeklerinin başında nöbet tutan İlker ve Sevda Dişsiz çifti Ankara'daki bir hastanede yutkunma sorununun tedavisi olduğunu öğrendi ancak ekonomik sıkıntıları yüzünden bebeklerini tedavi ettiremiyor. Adana Valiliği'nden alınan izinle yardım kampanyası başlatan aile, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Bu kampanyayı başlattım, çünkü…
Ben esma E. Bir çocuk annesiyim ve bu habere yeni ulaştım. 12.04.2019 tarihinde aile ile iletişime geçtim hala yeteri kadar destek gelmediğini ve çok zor durumda olduklarını öğrendim. Ve ömür boyu fizik tedavisi görmesi gerekiyormuş devlet bunuda karşılamıyor. İlgililer duysun Damlaya damlaya göl olsun Güneş bebek kurtulsun.