Hastanelerde Kiralık Doktor Yasaklansın, Başka Ali Emir'ler Ölmesin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 150.000.

Bir bayramda yaşanılacak en büyük acı... Evlat acısı... Halkalı'daki özel bir hastaneye 7 aylık Ali Emir’imizi kontrol icin götürdük. Hafif soğuk algınlığı için götürdüğümüz yavrumuz, verdikleri ilaçtan sonra uyanmadı. Ölümüne neden oldular.

Ali Emir güle oynaya gittiği hastanede neden bir daha uyanamadı? Çünkü orada olması gereken nöbetci doktor yerine devlet hastanesinde kadrolu çalışan bir doktor usulsüzce kiralanmıştı. Sağlıkhane olarak değil de ticarethane olarak kullanılmaya başlanmış olmalı ki, o gün nöbetçi olması gereken doktor, yasal olmadığı halde, kendi yerine başka birini parayla koyabilmiş. Ve o kiralık icapçının uyguladığı yanlış tedavi 7 aylık bir sabinin, yeğenim Ali Emir’in ölmesine neden oldu.

Üstelik rezalet bununla da bitmiyor. Bir de orada olmayan bir doktorun yine usulsüzce kaşesi başka biri tarafından kullanılıyor. Yani aslında ortada olmayan birine muayene oluyorsunuz. Çünkü sizi muayene eden kişi, başkasının kaşesi ve ismi ile muayene edip ilaç yazıyor. Muayene olduğunuz kişinin ise kim olduğunu bilmiyorsunuz.

Biz de o gün Ali Emir’i götürdüğümüzde bunlardan habersizdik. Acı yoldan öğrendik.

Gerçekten bunu aklınız alabiliyor mu? Ali Emir’in annesinin yaşadığı acıyı aklınızla anlayıp, kalbinizle hissedebiliyor musunuz? Ülkemizdeki bu ihmaller, usulsüzlükler, merdiven altı yasal olmayan her şey son bulsun artık. Bizler Ali Emir’in acısıyla yandık, başka Ali emirler yanmasın diye yardımınızı istiyoruz.

İmzanızı atın, paylaşın, kiralık doktor ve başkasının kaşesiyle işlem yapma devri kapansın. Hep beraber, Sağlık Bakanlığı’ndan bir adım bekliyoruz.