Doğrulanmış başarı

Hastalık Saçan Arıtma Tesisi Yenilensin!

Bu kampanya 942 destekçi ile değişim yarattı!

Adana ili Kozan ilçesi Kayhan mevkiinde yaklaşık 30 yıldır bir çok insanın hayatına,  birçoğunun da sağlık problemleri ile yaşamasına ve geniş bir alanda pis kokuya  neden olan atık su arıtma tesisi sorununa artık bir son verilsin. Başta kanser hastalığı ile mücadele eden çevre sakinleri bir çok akrabasını kanalizasyon atıklarının yarattığı kirliliğin neden olduğu hastalıklardan dolayı kaybetti. Tesisin yetersiz kalması, ömrünü tamamlaması nedeniyle 85.000 nüfusun kanalizasyon suları arıtılmamakta ve akarsuya verilmekte.

Bu akarsu ile sulanan tarım ürünleri Türkiye'nin her yanına gönderilmekte. Kirliliğin sebep olduğu hastalıklar bundan dolayı sadece bulunduğu bölgenin insanını değil Türkiye genelinde geniş bir nüfusu etkilemektedir. Hiçbir gıdanın üzerinde üretildiği yer yazmadığından buradaki pis sularla yetiştirilen tarım ürünlerini herkes tüketiyor olabilir.

Kozan temiz hava solusun, bu pislikten dolayı insanlar hayatlarını kaybetmesin, vatandaşlar hastalığa sebep olmayan sağlıklı tarım ürünleri ile beslensin. Kapasitesi geniş, gerçek anlamda bir arıtma tesisi yapılarak başta Kozan halkı olmak üzere burada üretilen tarım ürünlerini tüketen tüm vatandaşların sağlığı garantiye alınsın.

Bugün Derya imzanı bekliyor!

Derya Deniz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hastalık Saçan Arıtma Tesisi Yenilensin!». Derya ve imza atan diğer 941 kişiye katıl.